lauantai 3. joulukuuta 2011

Beatles For Sale (UK 1st pressing) STEREO

UK 1st pressing 1964, PCS3062 (UK)

YEX 142-1, YEX143-1
mothers, stampers 4O /  2P
The Parlophone CO.LTD…
Sold in U.K. Subject to resale…
Recording first published…
disc weight: 135g


YEX 142-1, YEX143-1
mothers, stampers 4AA /5AG
The Parlophone CO.LTD…
Sold in U.K. Subject to resale…
Recording first published…
disc weight: 148g


Listaan pari normaalia Beatles For Sale -stereo LP:tä kun ei ole parempaakaan tekemistä =). Tästä levystä on olemassa yksi erittäin harvinainenkin painos, jonka saanen kokoelmaani hyvin pian. Sitkeän yrittämisen jälkeen. BFS  ensimmäinen stereo-painos on suhteellisen harvinainen sinälläänkin, suurin osa painoksista tuli ulos monona vuonna 1964. Rubber Soul-LP on sitten se ensimmäinen, jossa tavallisen stereo-painoksen ja monon välillä ei ole juuri harvinaisuuteen liittyvää eroa.  


Help -LP poikkeaa lähes kaikista muista albumeista siinä mielessä, ettei siitä tiettävästi ole yhtään virhepainamaa tai muutakaan erikoista. Variaatioita on toki useita ja kansien osalta saattaa löytyä harvinaistakin, lähinnä "mono" tai "stereo"-tekstien sijaintiin ja kokoon liittyen.
Näissä kahdessa Beatles For sale stereo-LP:ssä on hieman eroa kannen värillä. Stereo-painoksia saa kahdella värierolla, toinen on hieman tummempi ja toinen vaaleampi... En osaa tosiaankaan sanoa kumpi on aikaisempi. v. 1969 stereo-painoksessa kansi on kyllä tällainen tummempi. Jostain syystä näillä kahdella on  painoeroa peräti 13g. 


Harvinaisuus: 1,5+


Etukansi
Takakansi
A-side
B-side
Etukansi
Takakansi
A-side
B-side