perjantai 9. joulukuuta 2011

Beatles For Sale -LP (UK 2nd pressing) STEREO, LOSSER

UK 2nd pressing 1965, Parlophone PCS3062 (UK)
YEX 142-1, YEX143-1
mothers, stampers 1RP /3MA
The Gramophone CO.LTD…
Sold in U.K. Subject to resale…
mispressing: I’m a LOSSER
disc weight: 145g


Beatles For Sale -LP:n harvinaisin versio lienee tämä UK 2. stereopainoksen virhepainama. Virhe on dokumentoitu, laajaa huomiota saanut, tarpeellista tai tarpeetonta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan A-puolen 2. raita "I'M A LOSER" on painettu etikettiin "I'M A LOSSER". Virhe huomattiin ja korjattiin kaiketi varsin pian, sillä tätä 2. painosta painettiin monta vuotta, seuraavan painoksen ollessa oli kelta/musta vuonna 1969. Alkupään 2. painoksen etiketin B-puolellakin havaittiin virhe: biisin "Eight Day's A Week" krediitit ilmoitettiin "Northern SSongs Mus. NCB." Siis ylimääräisellä S-kirjaimella. Keräilijän kannalta varsin ongelmalliseksi asian tekee se, että virheelliset "LOSSER" ja "SSongs"-etiketit eivät yleensä ole samassa levyssä. Ainakaan minulla ei ole tiedossa sellaista, että näin hyvä tuuri olisi kenelläkään käynyt. Virhepainamat pitää kerätä erikseen.


Ihme kyllä tämä on kokoelmani toiseksi kallein levy Please Please Me gold/black UK 1. stereopainoksen jälkeen, joka on tietenkin omassa luokassaan, sen vuoksi harvinaisuusluokitus alla olevan mukainen. Toki pitää muistaa, että hinnat ovat menneet vuosien varrella ylöspäin ja varsinkin gold/black monot sekä yellow/black stereo Please Please Me:t kipuavat koko ajan ylöspäin. Niin ja levyhyllystäni puuttuu tietysti paljon exportteja... ja muita kaikenmaailman harvinaisuuksia. 
Tämä levy on onnekseni:  kannet ovat vain VG, mutta levy MINT- ja näyttää + kuulostaa siltä, mikä tietysti nosti hintaa.


Tässä olisi sellainen vinyyli, mikä olisi kiva bongata jostain levymessujen tai kirppisten muovilaatikosta halpaan hintaan... ;). Eikun etsimään!


Harvinaisuus 3,5-


Etukansi
Takakansi
A-side

A-side (I'M A LOSSER)
B-side (common Northern Songs)