keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Ticket To Ride -EP (French 1st pressing) eskimo cover

French 1st pressing 1965, Odeon SOE3766
mothers, stampers: 
7ARE 2125 21 M3241353 / 7ARE 2125 21B M3241540
picture sleeve

The Beatles-keräilyn tunnetuimpia harvinaisuuksia on tanskalainen pitkäsoitto The Beatles' Hottest Hits. Levyä on vaikea saada ensipainoksena ja painosmäärä oli pieni. Hottest Hits on haluttu ja tullut tunnetuksi erityisesti kannen eskimoasujen vuoksi. Kuvaa ei ole missään muussa julkaisussa ja siitä on muodostunut ikään kuin keräilyn klassikko. Toinen, joskin vähäisempi syy lienee kokoelman sisältö. Vuoden 1965 huhtikuussa ilmestyneellä on biisejä, joita oli aikanaan saatavilla vain 45 rpm-muodossa. 

Nyt hyllyyn saatiin hauska ja halpa kirppislöytö, joka sopii kaveriksi em. pitkäsoitolle, vaikkei näillä julkaisuilla olekaan muuta yhteistä kuin se, että kansikuvassa yhtye on pukenut päälleen eskimoasut. Ranskalainen EP Ticket To Ride sai kansikuvakseen siis samaisen kuvaussession antia kuin Hottest Hits LP-levy. TTR ilmestyi toukokuussa 1965, eli kuukauden myöhemmin kuin albumi. 
Samanlaista keräilyarvoa tällä EP-levyllä ei toki ole, mutta onhan se omalla tavallaan ainutlaatuinen, eikä tavallinen kirpputoritasoisena löytönä. Tästä on olemassa myös virhepainos, jossa kannen etupuolen punaisella printattu teksti les Beatles on erehdyksessä painettu biisien nimien päälle ja siten osittain peittää valkoiset tekstit. Tässä kappaleessa punainen les Beatles -teksti on biisilistauksen alla, kuten oli tarkoituskin. 
Ranskalaisia julkaisuja on levyhyllyssä aika vähän ja siksi en ala analysoimaan tätä UK-julkaisujen tapaan vaan tyydyn arkistoimaan sen levyhyllyn singlelaatikoihin. Oheisessa kuvassa myös vertailun vuoksi The Beatles' Hottest Hits-LP. 

Harvinaisuus: 1,5

Tanskan LP Hottest Hits ja ranskalainen Ticket To Ride EP

Kannen etupuoli

Takakansi

1-puoli

2-puoli