perjantai 6. lokakuuta 2017

Paul McCartney: Flaming Pie -LP (US 1st pressing) STILL SEALED

US 1st pressing 1997, Capitol / MPL C1 7243 8 56500 1 7
Mothers, stampers:
C1-56500-A-1 MASTERDISK / C1-56500-B-1 MASTERDISK
disc weight: 330 g (with sealed sleeve)
inner sleeve: custom

Ehkä hieman yllättäen, yksi Paul McCartneyn harvinaisimmista normaaliin jälleenmyyntiin tarkotetuista albumeista on Flaming Pie -LP vuodelta 1997. Vinyylipainos kaiketi myytiin loppuun varsin nopeasti ja painosmäärä oli ainakin kysyntään nähden pieni. Levyä painoi UK/EU:n alueella Parlophone/MPL  ja USA:ssa Capitol/MPL.

Levyhyllyä haluttiin täydentää iskemättömällä vinyylillä, sillä kun VG -kuntoisestakin joutuu maksamaan suhteellisen korkeaa hintaa niin miksei sitten saman tien soittamaton? Yllättävän kauan sellaista Flaming Pietä sai metsästää, mutta lopulta löytyi sopiva. Levy on Capitolin painos ja vielä avaamattomana tehtaan muoveissa. Kannen etupuolella on hype-tarra ja alkuperäinen hintalappu $11.99. 

Joissain piireissä on käyty keskustelua Flaming Pien UK/EU ja US -painosten kuuntelukokemusten eroavaisuuksista. Jonkun mielestä Capitol ja jonkun muun mielestä Parlophone kuulostaa paremmalta ja jonkun mielestä molemmat samanlaisilta. Joka tapauksessa molempien painosten soittoalueen ulkopuolella on teksti: "MASTERDISK", joka kertoo siitä, että masterointi olisi sama. Tuo asia taitaa jäädä tarkemmin selvittämättä, sillä hyllystä puuttuu toistaiseksi Parlophone ja tämä Capitol jää kapseloituna hyllyyn.

Huutonetin lisäkuvat, lokakuu 2023:










Harvinaisuus: 2,5+ (uudenveroinen)



Kannen etupuoli

Hype-tarra

Alkuperäinen hintalappu

Takakansi

Takakansi

Selkämys, eli spine