sunnuntai 22. lokakuuta 2017

With The Beatles -LP (UK 3rd pressing) STEREO misaligned stereo label

UK 3rd pressing 1966-1968, Parlophone PCS3045
Mothers, stampers: 3RA, 25MT
YEX110-2 / YEX111-2
disc weight: 144 g
Inner sleeve: Patent Nos 1,125,555

With The Beatles albumin dokumentoituja UK 3. painoksen variaatioita on viisi erilaista. Painosten ajankohta ajoittuu periodille 1966-1968, ennen viimeistä kelta-mustaa, joka tuli vuonna 1969. Nyt hyllyyn hankittu levy on hieman erikoinen parista syystä, jotka molemmat ovat etiketin 1-puolella. Teksti: "SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE..." on kirjoitettu ylimääräisellä pisteellä, eli "SOLD IN.U.K. SUBJECT...". Virhettä tapaa useammissakin UK-levyssä, joten sille ei juuri lisäarvoa voi antaa. Muihin UK 3. painoksiin tämän tekee erilaisemmaksi se, että etiketin STEREO-teksti on jostain syystä keskitetty virheellisesti liian oikealle niin, että se menee keltaisen PARLOPHONE-tekstin E-kirjaimen oikealta puolelta yli.
Takakanteen palasi UK 2. painokseen jo aiemmin korjattu virhe You Really GOTTA Hold On Me. 2-puolen etiketissä lukee oikein You Really Got A Hold On Me.

WTB UK 60-luvun stereoalbumeissa oli virheellisiä painoksia jopa enemmän kuin täysin virheettömiä. Niitä käsiteltiin aiemmin luettelon muodossa, joten en palaa yksityiskohtaisemmin siihen aiheeseen. Sen verran listaa voisi tarkentaa, että näköjään tuo GOTTA-virheellistä kantta käytettiin jo osassa 3. painoksen viimeisistä levyistä, eikä pelkästään 4. painoksessa. 
Tätä stereo -tekstin sijaintia ei ole erikseen dokumentoitu Spizer-Danielsin kirjassa Beatles For Sale on Parlophone Records. Variaatio saattaa silti kuulua tuohon em. viiden joukkoon.

Harvinaisuus: 2

Kannen etupuoli

Takakansi

Takakansi

Sisäpussi

1-puoli

1-puoli, STEREO-sana huomattavan oikealla

2-puoli