torstai 19. heinäkuuta 2018

Revolver -LP (German 70's pressing) signed by Klaus Voormann

GER pressing 1977, Apple 1C 072-04 097
Mothers, stampers: n/a
04097-A-2 SHZE 186 A - X2 / 04097-B-2 SHZE 186 B - 2
disc weight: 125 g

Inner sleeve: plain white

Hyllyyn saksalainen uusintapainos Revolverista. Tällaista levyä tuskin olisi koskaan tullut hankittua hyllyyn, mutta tässä on lisäarvona Klaus Voormannin signeeraus kannen etupuolella.
Saksalaisia levyjä ei tosiaan ole hyllyssä. Tämän hankinnan vuoksi pitikin selvittää, että mikä vinyyli on kyseessä, sillä etiketti on Apple ja 2-puolen 5. biisi on kirjoitettu virheellisesti: "I WANT TO LOVE YOU". George Harrisonin biisi on tietysti I Want To Tell You.
Pienellä selvityksellä paljastui, että Applen levymerkillä on tehty Saksassa uusintapainokset kaikista originaaleista. Ajankohta on 70-luvun loppu ja tämän levyn osalta annetaan vuosi 1977. Vaikuttaa siltä, että kaikissa variaatioissa on tuo sama kirjoitusvirhe, eli sen puoleen harvinaisesta levystä ei ole kysymys. 
Klaus lienee signeerannut tämän 70-luvun lopulla tai ehkä 80-luvun alussa. Vaikea tietysti tehdä mitään tarkempaa analyysiä. Signeeraus on aito, siitä ei ole epäilystä. Klaus signeerasi Revolvereita useammankin kerran ja pääosin tuolla taiteellisella silmällään, jossa ei sotkenut aikanaan suunnittelemansa kannen kuvaa vaan käytti vasemman laidan valkoista aluetta. Tämä hankinta tuli tehtyä Andrew Miltonin omistaman Parlogramin huutokaupasta. Andrew selvittää aika hyvin etukäteen kaikki oikeellisuudet ja on keräilijöiden keskuudessa arvostettu asiantuntija. Toinen levy, josta Klaus Voormannin signeerauksen voi löytää on Plastic Ono Bandin Live Peace In Toronto 1969. 

Huutonetin lisäkuvat, lokakuu 2023: 






Harvinaisuus: 2,5++ (signeerattuna)


Kannen etupuoli

Kannen etupuoli

Kannen etupuoli

Kannen etupuoli

Takakansi

Takakansi

1-puoli

2-puoli

2-puoli, I Want To Love You