sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Michelle / Drive My Car (UK 1st pressing) EXPORT

UK 1st pressing 1966, Parlophone DP564
mothers, stampers: 1G, 1M
7XCE 18357-1 / 7XCE 18358-1
Sleeve: Parlophone company


Levyhyllyyn saatiin pitkästä aikaa täydennystä singlelaatikon export-osastoon. Michelle on aika vaikea löytää ehjänä, eli push-out centre paikallaan. Vaikuttaa siltä, että suurimmasta osasta on poistettu keskiö. Syytä en osaa arvella, miksi juuri tämä Michelle on vaikea löytää ehjänä. Yesterday-exportista sellainen löytyy hieman helpommin, vaikka niitäkin tapaa usein ilman keskiötä. IF I Fell on sitten jo yleisempi keskiöllisenä. Menee ikäänkuin väärin päin. singlesoittimet kun luulisi olevan vähenemään päin vuonna 1966.


Hyllystä löytyi siis aiemmin vain ilman keskiötä oleva single. Lähempi tarkastelu osoitti, että eroa on muutakin. Spizerin kirja ei tunne kahta variaatiota, mutta kyllä sellainen löytyy. Aiemmin UK-foorumilla on huomattu kyllä A-puolen tekstien olevan joko isommalla tai pienemmällä välillä alareunan tekstiin MADE IN GT. BRITAIN. Se ei kuitenkaan tee variaatiota, sillä Made in GT. Britain on painettu etikettipohjaan jo valmiiksi ja vasta sitten on lisätty kappaleen nimi ja krediitit. Noissa tapauksissa kyse on vain ollut painamisen yhteydessä aina vaihtelevasta keskittämisestä.

Varsinainen variaatio löytyy A-puolen vasemmalla olevista teksteistä:

NORTHERN
SONGS, NCB
7XCE 18357
℗ 1966

1. variaatiossa sanan NORTHERN ensimmäinen N-kirjain ja sanan SONGS ensimmäinen S-kirjain on keskitetty kohdalleen pystysuunnassa ja toisessa S-kirjain alkaa aavistuksen aikaisemmin. Lisäksi 1. variaation ko. tekstien tyhjät välit (SONGS, NCB - 7XCE 18357 - ℗ 1966) ovat pienemmät, ts. tekstit ovat lähempänä toisiaan ja koko rimpsu on matalampi. 

Variaatio 1 (1G, 1G)
Variaatio 2 (1G, 1M)

Vaatii aika tarkkaa tutkiskelua, että sen huomaa. Variaatio 1 on levyhyllyn aiempi versio, jossa on mother/stamper 1G, 1G. On siis aika varmaa, että se on ensimmäinen etiketti. Toisaalta toinenkin on 1G, 1M joten hyvin samaan aikaan näitäkin painettiin. Michellen painosmäärä on aika pieni ja suuria stampereita tuskin löytyy. Ei kyllä pysty arvaamaan kumpi etikettivariaatio on harvinaisempi.

Harvinaisuus: 3 (keskiöllisenä)

Michelle exportit

1-puoli

1-puoli

2-puoli

2-puoli