lauantai 10. elokuuta 2019

Abbey Road -LP (UK 1st pressing) side 2 label without hyphen LennonMcCartney

UK 1st pressing 1969, Apple PCS7088
mothers, stampers: 3GPP, 4GMA
YEX749-2 / YEX750-1
disc weight: 153 g
inner sleeve: white Patent Applied For

Abbey Road UK 1. painoksen luultavasti harvinaisin etikettivariaatio on viimein saatu hyllyyn.  Varsin intensiiviseen etsiskelyyn meni aikaa lähes viisi kuukautta. Abbey Roadin 2-puolen etikettivariaatioista löytyy kaksi erikoisuutta, joista toinen oli jo aiemmin hankittuna. Siinä erikoisuutena on etiketin oikealla ja vasemmalla puolella olevat tekstit, jotka ovat eri järjestyksessä kuin normaalissa 1. painoksessa. (Abbey Road -LP (UK 1st pressing) misaligned sleeve, rare side 2 label variation)
Tässä nyt hankitussa etikettivariaatiossa on ihan selkeä virhelyönti. Jostain syystä  biisin She Came In Through the Bathroom Window -krediitit on merkitty ilman väliviivaa tai välilyöntiä, eli LennonMcCartney. 

2-puoli, (LennonMcCartney)

Virhe on tullut tietoon itselle ensimmäisen kerran vasta maaliskuussa 2019. Siitä asti olen sitä etsinyt. Todennäköisesti tämä kummallinen virhe on aikanaan huomattu EMI Hayesin tehtaalla varsin pian, sillä puuttuvaa väliviivaa ei juuri tule vastaan. Toki tässäkin on se, että virheen huomaaminen ei ole helppoa, jollei tiedä mitä etsii. Vain yksi oli tullut vastaan aiemmin ja se oli tuo nimenomainen Andrew Miltonin maaliskuussa 2019 huutokaupattu levy. Sen hinta kipusi hyvin lähelle nelinumeroista. Tämä ei ole kunnoltaan ihan samaa luokkaa ja siksikin oli hieman helpompi tarjota korkein hinta. Etikettivariaatiota ei ole Bruce Spizerin ja Frank Danielsin kirjassa Beatles For Sale On Parlophone Records. 

Hankinta sopii hyvin ajankohtaankin, sillä Abbey Road täyttää ensi kuussa 50 vuotta. 

Harvinaisuus: 3+

Kannen etupuoli

Takakansi

Sisäpussi

Sisäpussi

1-puoli

1-puoli, matriisi

2-puoli

2-puoli, matriisi

2-puoli