perjantai 16. marraskuuta 2018

George Harrison: Wonderwall Music By George Harrison -LP (UK 1st pressing) MONO + inner

UK 1st pressing 1968, Apple APCOR 1
AP 1A-1 APCOR 1A - 1 / AP 1B-1 APCOR 1B - 1
mothers, stampers: 1R, 1O
disc weight: 139 g
inner sleeve: Patents Applied For

Keräilymielessä Georgen UK debyyttisoolo Wonderwall Music By GH on mielenkiintoinen erityisesti harvinaisen monopainoksen suhteen. Stereopuolen levyä on painettu jälkeenpäin useampiakin kertoja, mutta monona levy on ilmestynyt vain marraskuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1968. Originaalin monon tunnistaa jo kannesta, jossa lukee kataloginumero APCOR 1 ja takakannessa on lisäksi teksti: MONO. Etiketin keskellä on teksti: "SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE...", joka poistui vuonna 1969. Matriisi on AP 1A-1 APCOR 1A - 1 / AP 1B-1 APCOR 1B - 1. 
Levyn harvinaisuudesta kertoo jotain ilmeisesti se, että useissa lähteissä matriisiksi ilmoitetaan pelkistetysti APCOR A1 / APCOR A2. Kokonainen matriisi on kuitenkin tuo edellä lueteltu, jossa molemmilla puolilla on tuo ylipyyhitty teksti. Tekstit ovat koneella painetut, eli machine stamped. 

Wonderwallin takakannen kuva on ylösalaisin verrattuna kannen etupuolen kuvaan. Tämä on kaikissa painoksissa. Täydellinen setti sisältää 12*12 tuuman liitteen, joka on kannen sisällä. Monossa ja stereossa on tiettävästi mukana samanlainen liite. 

Harvinaisuus: 3+


Kannen etupuoli

Takakansi, kuva "väärinpäin"

Takakansi ylösalaisin

Takakansi, mono

Selkämys, APCOR 1

Liite, etupuoli

Liite, kääntöpuoli

1-puoli

1-puoli, matriisi

2-puoli

2-puoli, matriisi