perjantai 9. marraskuuta 2018

Paul McCartney: Tug Of War -LP (UK 1st pressing)

UK 1st pressing 1982, Parlophone PCTC259
PCTC 259 A-6U PUSHING + PULLING S♡ / PCTC 259 B-6U PUSHING + PULLING S♡
mothers, stampers: n/a
disc weight: 114 g
inner sleeve: custom lyrics

UK soololevyjen täydennys hyllyyn jatkuu. Tällä kertaa kyseessä on Paul McCartneyn albumi Tug Of War. Ihan ensimmäisen prässäyksen hakeminen uudemmista levyistä on hieman hankalampaa, sillä 60- ja 70-luvun kaltaista tunnistejärjestelmää ei ole. Keräilijöiden keskuudessa on vähemmän porukkaa, joka haluaisi selvitellä tämän kaltaisten levyjen eri painoksia kovinkaan tarkasti. 

Matriisi lienee tässä levyssä se asia, jota kannattaa keräilymielessä katsoa. Tarkemmin ottaen sen loppuosaa. PCTC 259 A-6U ja PCTC 259 B-6U näyttäisi olevan aikaisin dokumentoitu numero-/kirjainyhdistelmä. Lisäksi löytyy -7U, -8U, -9U ja -10U -päätteisiä matriiseja, jotka ainakin viittaavat hieman myöhäisempään prässäykseen.

Tämän levyn kannen sisään oli sujautettu MPL:n painama postikortti. Oletettavasti alkuperäinen omistaja on vain laittanut jostain saadun kortin kannen sisään, sillä tiettävästi missään painoksessa sellaista ei ole mukana.

Oheisissa kuvissa myös saksalaisen LP:n etiketit, joissa Parlophonen sijasta käytettiin Odeonin levymerkkiä. Saksalainen sisäpussi on ohutta paperia kun se UK Parlophonessa on pikemminkin ohutta pahvia.

Harvinaisuus: 1


Kannen etupuoli


Takakansi


Sisäpussi


Sisäpussi


Sisäpussi


Ylimääräinen kortti (MPL)


1-puoli


1-puoli, matriisi


1-puoli, dead wax


2-puoli


2-puoli, matriisi


1-puoli, saksalainen painos Odeonin levymerkillä


2-puoli, saksalainen painos Odeonin levymerkillä