maanantai 26. joulukuuta 2011

With The Beatles (UK 3rd pressing) STEREO, Wilson

UK 3rd pressing 1965, Parlophone PCS3045 (UK)
YEX110-2, YEX111-2
mothers, stampers 2MO / 2MG
The Gramophone  CO.LTD…
Sold in U.K. Subject to resale…
Till There Was You credits: “Wilson” instead of “Willson”
disc weigh: 155g


With The Beatles -LP:n 60-luvun stereopainoksissa oli virheitä läpi koko julkaisuajan. Ensimmäisessä painoksessa B-puolen etiketissä luki "You Really GOTTA Hold on Me" ja krediitit merkitty "DOMION", oikean "DOMINION" sijaan. "Money" -biisin krediitit oli merkitty virheellisesti "Jobete Mus.NBC", vaikka olisi pitänyt olla "Dominion. Belinda (Ldn.)Ltd. NCB"
Toisen painokseen saatiin korjattua ainoastaan biisin "Money" krediitit. Toisen painoksen toiseen variaatioon korjattiin "Dominion" ja "Domion" jäi historiaan. Toisen painoksen kolmanteen variaatioon korjattiin jälleen biisin "Money" krediittejä, ei ne vieläkään olleet täysin oikein. Nyt oikeaksi todettiin:"Dominion. Belinda (Ldn.)Ltd", eli "NCB" jäi pois.
Kolmanteen painokseen saatiin korjattua: "You Really Got A Hold On Me" ja Dominion Mus. sekä Money-biisin krediitit. Samalla saatiin A-puolen etikettiin uusi virhe, joka säilyi ainakin 70-luvun loppuun asti kaikissa stereo-painoksissa. Biisin "Till There Was You" säveltäjäksi merkittiin "WILSON" oikean "WILLSON" sijaan.
Monolevyissä naistä virheistä esiintyvät vain Gotta ja Jobete. Jos löytää mono -LP:n Wilsonilla tai Domionilla, pitelee käsissään jonkin sortin harvinaisuutta.
Mikä näistä sitten on harvinaisin, kun jatkuvasti tehdään virheitä? Kaipa se on kuitenkin tuo 1. stereopainos. Tässä kaikesta huolimatta "Wilson", "Got A", "Dominion", "Belinda (Ldn.) Ltd" -stereopainos, joka on eräs 3. painoksen variaatio. 


Saakohan tästä enää kukaan selvää? =)


Täältä löytyy 1. stereopainos, jossa on kaikki virheet (paitsi Wilson, joka tuli myöhemmin):
http://tapio-thebeatles.blogspot.com/2011/07/with-beatles-uk-1st-pressing-stereo.html


ja täältä levyhyllyn monoja, Gottaa ja Jobetea:
http://tapio-thebeatles.blogspot.com/2011/07/with-beatles-uk-1st-pressing-mono.html
http://tapio-thebeatles.blogspot.com/2011/07/with-beatles-uk-1st-pressing-mono-1n.html
http://tapio-thebeatles.blogspot.com/2011/07/with-beatles-uk-2nd-pressing-mono-decca.html


Harvinaisuus: 1,5++


Etukansi
Takakansi
A-side (Wilson)
A-side (Wilson)
B-side