lauantai 17. joulukuuta 2011

Let It Be -LP (US 1st pressing) in shrink

US 1st pressing 1970, Apple AR-34001 (US)
in shrink
the ‘AIM’ triangle symbol and the ‘BELL SOUND’ mark are machine-stamped
LP credit the song ‘Maggie Mae’ as ‘PD’

USA:ssa Let It Be-LP :n julkaisi United Artists, koska se omisti elokuvan saman nimisen elokuvan oikeudet. 1. ja 2. painokset myytiin loppuun kaikilta osin 1973-1974. Albumia sai uudestaan kaupoista vasta 1979, kun Capitol alkoi painamaan siitä reissueta. 1974-1979 välisenä aikana Let It Be-albumista tehtiin väärennöksiä markkinoille, sillä kysyntää riitti. Aidon 1. painoksen tunnistaa deadwaxin koneella painetuista merkinnöistä "AIM" (kolmion sisällä) ja "BELLSOUND". Käsinkirjoitettuna löytyy myös teksti "Phil+Ronnie".
Biisin "Maggie Mae" krediitit on merkitty etikettiin pelkistetytsi "P.D.". Toiseen painokseen se muutettiin: "P.D. arr. Lennon; McCartney; Harrison; Starkey". Toinen painos on harvinaisempi, sillä sitä painettiin vain pieni määrä sen jälkeen kun 1. painos oli loppunut.
Tässä kokoelmani MINT-kuntoinen US 1. painos. Kansi ei kyllä ole mint siinä mielessä, että alalaidasta on leikattu koneella pala pois, levyn tultua alennusmyyntilaariin. Muovikelmu on edelleen kansien päällä eikä gatefold-kansia ole avattu kertaakaan, jokin tarra on repäisty pois oikeasta yläkulmasta. Jenkkiapplen omena on punainen.

Muut hyllyni Let It Be -LP:t löytyvät täältä:
http://tapio-thebeatles.blogspot.com/2011/08/let-it-be-lp-canada-1st-pressing-boxed.html

Lisätty 30.12.2011: US-painoksessahan on virhe, joka toistuu varmaan suurimmassa osassa painoksista: biisi "Dig A Pony" on kirjoitettu "I Dig A Pony"...

Harvinaisuus: 1,5 (vain MINT-kuntoisena)

Etukansi
Takakansi
A-side
A-side
B-side