perjantai 16. maaliskuuta 2018

VA -EP, incl. John Lennon: Mother (Malaysian pressing)

Malaysian pressing 1971, Uranya UR-48
mothers, stampers: n/a
UR-48-A / UR-48-B
sleeve: picture sleeve (Elvis: I Really don't Want To Know +3)

Joskus tekee mieli hankkia ihan vaihtelun vuoksi levyhyllyyn omituisia tai muuten jollain tavalla erikoisia vinyyleitä. Tämä EP-levy on ainakin riittävän erilainen. Kyseessä on malesialaisen levy-yhtiön, Uranya Recordin painama EP-levysarja, jossa on tunnettujen länsimaisten artistien hittejä. Uranya Record on tiettävästi tullut tunnetuksi pääosin oikeudettomista julkaisuista, mutta mukaan saattaa mahtua myös ihan virallisiakin julkaisuja. 

Tämä EP-sarja, jonka prefiksi on UR, on mitä ilmeisimmin hyvä osoitus oikeudettomista julkaisuista, sillä sen verran sekalainen sarja eri artisteja levyillä esiintyy. Toki etikettiin on muistettu painaa teksti: "UNAUTRORISED PUBLIC PERFORMANCE, BROADCASTING AND COPYING OF THIS RECORD PROHIBITED". Teksti lienee kuitenkin vain sanahelinää, sillä itse levy on mitä todennäköisimmin oikeudeton julkaisu itsessään. Unautrorised pitäisi varmaan olla kirjoitettu unauthorized. 

UR-48 sisältää sekalaisia artisteja kuten aiemmatkin sarjan levyt. Biisit ovat vuosilta 1970-1971 ja julkaisuvuodeksi on oletuksena 1971. 
Levyn biisit ovat: Ray Stevens: Bridget The Midget, Elvis Presleyn I Really Don't Want To Know ja There Goes My Everything sekä varsinainen syy miksi tämä kiinnosti saada hyllyyn, John Lennonin Mother. Wraparound-tyyppisen kannen kuvassa on Elvis Presley. Kulmat on ilmeisesti leikattu jo tehtaalla, sillä vastaavan tyyppisiä kansia on UR-sarjan muistakin levyistä.

Painosmäärä on oletettavasti aika pieni, eikä tunnetuista diskografioista löydy kuin yksittäisiä UR-sarjan EP-levyjä. Tästä levystä ei ole juuri saatavilla tietoa. Harvinainen voi olla kaiketi, muttei toki keräilijän näkökulmasta kovinkaan arvokas, sillä oikeudettomia julkaisuja on tehty paljon eri puolella Aasiaa. 

Varmistin soittamalla, että kyseessä on editoitu singleversio biisistä Mother. Tämän kokonaisuuden kruunaa se, että monoversio Motherista kuulosta aivan kamalalta. Ikään kuin väärillä kierroksilla soivalta ja osittain venyneeltä nauhalta. 

Harvinaisuus: 2- 

Kannen etupuoli, wraparound

Takakansi, wraparound

1-puoli

1-puoli

2-puoli

2-puoli, matriisi UR-48-B