torstai 30. huhtikuuta 2015

Magical Mystery Tour –EP (UK 2nd pressing) STEREO, lilac colored lyrics inner

UK 2nd pressing 1969, Parlophone SMMT-1
The Gramophone CO.LTD…

Magical Mystery Tour 2EP:stä on löytynyt muutamia virhepainoksia, mutta nyt Levyhyllyyn työnnetään ihan oikeilla matriiseilla varustettu levy. Kyseessä on 1969 UK 2. painos. Painosvuosi on kyllä 70-luvun puolella, sillä etiketin polokaulus on selvästi näkyvissä.

Viime vuoden puolella tuli siis hankittua vastaavanlainen 2. painos, mutta se oli virhepainama, sillä 4-puolen matriisi oli 7XCE-alkuinen ja Blue Jay Away soi monona muiden puolien soidessa normaalisti stereona.

Tässä MMT EP:ssä matriisit ovat:

1-puoli 7YCE 18435-1, mother/stamper 10GGD
2-puoli 7YCE 18434-2, mother/stamper 10GDO
3-puoli 7YCE 18436-1, mother/stamper 13GGO
4-puoli 7YCE 18437-1, mother/stamper 10TH

Normaali stereopainos siis. Syy miksi tämän hankin, ei ole pelkästään se, että olisin halunnut oikeilla matriiseilla varustetun 70-luvun alun painoksen vaan tässä on vihdoin tavoittelemani lilan värinen sanaliite. Niitä on melkoisen vähän saatavilla. Suurin osa 70-luvun painoksista tuli keltaisella liitteellä. Vihreä on myös harvinainen. Arvelisin, että nyt kaikki värit on hyllyssä. Jossain on väitetty ja onhan se mahdollistakin, että oranssi on olemassa. En ole sellaista nähnyt, eikä sellainen ole yleisesti tiedossa. Nykyajan tekniikalla olisi mahdollista tuottaa mitä tahansa värejä ja jopa saada se vaikuttamaan aidolta, sillä sen verran simppeli sanaliite on. Hieman varauksella suhtaudun siis uusiin ”nyt löydettyihin” väreihin.

Takuuvarmasti aidot värit ovat siis:



1.painos = sininen (ei voi olla muuta)
2. painos = keltainen (yleisesti)
2. painos = vihreä (harvinainen)
2. painos = lila (harvinainen)
3. painos (80-luku) = keltainen

MMT:tä on painettu, voisi sanoa, jatkuvalla syötöllä kahdenkymmenen vuoden ajan. Oletuksena on siis, että vihreä ja lila olivat sinisen jälkeisiä kokeiluja, ennen kuin keltainen vakiintui. 2012 ilmestyneessä boxed setissä väri palautui taas siniseksi.

Harvinaisuus: 2




Levyhyllyn MMT-EP:t


Kannen etupuoli


Takakansi


Sanaliite - LILA


Ylh. alas: sininen, lila, vihreä ja keltainen


Ylh. alas: sininen, lila, vihreä ja keltainen


Polokaulus


1-puoli


2-puoli


3-puoli


4-puoli