Mothers, stampers: 3HDA, 1APR
XEX481-3N, XEX482-3N
disc weight: 150 g
Pitkästä aikaa Levyhyllyn A Hard Day’s Night – albumikokoelma saa täydennystä. Stereopuoli on aina kiinnostanut enemmän, niiden ollessa huomattavasti monoja harvinaisempia. Tavallinen G&L mid-sized mono ja SIUK-tekstillä varustettu kelta-musta on melko tavallinen albumi ja jota saa suhteellisen helposti. Tässä kannessa on kuitenkin small mono, eli kannen etupuolen oikeassa yläkulmassa on pieni mono-logo. Niitä alettiin painaa vuoden 1965 loppupuolella. Pieni mono löytyy albumeista: PPM, AHDN, Revolver ja kokoelmalta ACOBO.
AHDN UK kelta-mustia monoetikettejä on ainakin 14 erilaista vuosilta 1964-1968 (tekstillä SIUK). Yhdeksässä niistä, etikettiä kiertävä teksti alkaa sanoilla ”THE PARLOPHONE CO. LTD….” ja viidessä ”THE GRAMOPHONE CO. LTD…”.
15. kelta-musta etiketti on sitten vuodelta 1969, jossa ei ole enää tekstiä ”SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE…”
Stereopuolella kelta-mustia etikettivariaatioita on kaiken kaikkiaan 16 kpl. Joten toistaiseksi parhaan tiedon mukaan suhteellisen täydellinen UK-kokoelma kelta-mustia 60-luvun AHDN-albumeita on siis 31 kpl. Tuskin sekään on tismalleen oikea luku.
Ensimmäisissä kuvissa näkyy Levyhyllyn AHDN monot. Ylimpänä on suurella mono-logolla (large mono) varustettu LP. Kyseessä on 90-luvun painos, johon jostain kumman syystä painettiin suuri mono. Sitä käytettiin 1963-1964 albumeissa, mutta ei ikinä A Hard Day’s Nightissa, vaan silloin käytössä oli jo keskikokoinen (mid-sized) mono. Jonkin sortin virhe se on. Muutenkin levy on kovin epäonnistunut, sillä matriisit soittoalueen ulkopuolella ovat YEX. Koko levy soi siis oikeasti stereona, vaikka iso mono lukeekin kannessa ja etiketeissä.
Kansista, joissa on pieni mono, tämä AHDN on selkeästi harvinaisin. Please Please Me on yleisempi, Revolverissa ja Collection Of Beatles Oldies –LP:ssä pieni mono on oletuksena. Kannet on tehnyt Garrod & Lofthouse. Ernest J. Day painoi kyllä mid-sized monoa, mutta ei tätä pientä monoa.
Sisäpussi on oikea, sepia -värinen mainospussi, jota käytettiin EMI:n levyissä vuosina 1966-1970.
UK AHDN monosta ei löydy kovin harvinaista painosta, olisiko harvinaisin sitten sellainen, jossa on tämä kansi ja levy ilman tekstiä SIUK. Stereopuolella sen sijaan harvinaisuuksia on useitakin.
Harvinaisuus: 2-
UK AHDN monosta ei löydy kovin harvinaista painosta, olisiko harvinaisin sitten sellainen, jossa on tämä kansi ja levy ilman tekstiä SIUK. Stereopuolella sen sijaan harvinaisuuksia on useitakin.
Harvinaisuus: 2-
Levyhyllyn AHDN monot |
Levyhyllyn AHDN monot |
Levyhyllyn AHDN monot |
Kannen etupuoli |
Kannen etupuoli, pieni mono |
Takaknsi |
Takakansi, G & L |
Sisäpussi, sepia ad |
1-puoli |
2-puoli |