perjantai 9. maaliskuuta 2018

Magical Mystery Tour -LP (US 1st pressing) UK IMPORT

US 1st pressing 1967, Capitol SMAL-2835
mothers, stampers: n/a
SMAL-1-2835-B24  2 / SMAL-2-2835-B22  2
disc weight: 132 g
inner sleeve: plain white

Magical Mystery Tour ei aikanaan (1967) ilmestynyt pitkäsoittona Britteinsaarilla, vaan vasta myöhemmin, marraskuussa 1976. UK-versiona ilmestyi alun perin tupla-EP, joita prässättiin monona ja stereona. 
Kysyntää Englannissa US-albumille oli jo loppuvuonna 1967 ja EMI antoikin levykauppiaille mahdollisuuden tilata US Magical Mystery Tour -LP:tä importtina. Tiettävästi yli 50.000 albumia tilattiin. Mukana on sekä monoja että stereoita. Nämä erikseen tilatut levyt varustettiin EMI:n toimesta erityisellä, kullan värisellä tarralla jossa oli punainen teksti: 

"Specially imported by E.M.I. RECORDS (The Gramophone Company Ltd.) Under licence from and on payment of royalty to the British copyright owners concerned".

Keräilijänä odotin, että tässä levyssä olisi jotain muutakin spesiaalia kuin pelkkä tarra, vaikka sekin on kieltämättä ihan hieno. Muuta erityistä tässä ei kuitenkaan ole. Tavallinen US Scranton, Pennsylvanian Capitol rainbow US 1. stereopainos. Scrantonin painoksen tunnistaa helposti soittoalueen ulkopuolella olevasta, koneella painetusta kolmion sisälle laitetuista kirjaimista IAM (ks. kuvat).

Mono import pitää ehkä vielä hankkia. Se on selkeästi harvinaisempi kuin tämä stereo. 

Harvinaisuus: 2-


Kannen etupuoli


Kannen etupuoli, gold sticker


Kannen etupuoli, gold sticker


Takakansi


Vihko, avattavien kansien sisällä


1-puoli


1-puoli, Scranton


1-puoli, matriisi

2-puoli

2-puoli, Scranton


2-puoli, matriisi