sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

A Hard Day's Night -LP (UK 3rd pressing) MONO

UK 3rd pressing 1969, Parlophone PMC1230
mothers, stampers: 2&3 MDT, 3ALR
matrix: XEX 481 -3N / XEX 482 -3N
disc weight: 131 g
inner sleeve: Plain white, Patent Applied For

A Hard Day's Night UK mono 3. painos julkaistiin kesällä 1969. Etiketistä on tuolloin poistettu tarpeettomaksi jäänyt teksti "SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE...". 

UK 3. painoksen monoetiketistä ei ole tiedossa yhtään variaatioita, joten prosessi saatiin ilmeisesti kerralla kuntoon. Alkuperäisiä monoja painettiin runsaasti aikanaan ja tämä viimeinen kelta-musta painos onkin selkeästi harvinaisempi kuin aiemmin painetut, UK 1. ja UK 2. painos. 

Poikkeuksia edellä mainittuun toki on, esimerkiksi 2. painos, jossa 2-puolen toinen biisi on kirjoitettu virheellisesti I Should Have KNOW Better. Lisäksi 2. painoksesta löytyy EMI Hayesin tehtaan vanhalla (ehkä jo käytöstä aiemmin poistetulla, mutta sittemmin uudelleen käyttöön otetulla)  prässäyskoneella painettu "ridged label", jossa etiketin reunat ovat nostettu ylös. Vanhan prässäyskoneen tuotosta saatettiin aiemmin luulla sopimuspainokseksi, mutta nykytiedon mukaan on varmistunut, että kyseessä on EMI:n painama vinyyli.

Kansi on Garrod & Lofthousen kolmen flipbackin kansi, jonka oikeassa yläkulmassa on pieni mono. Kansi julkaistiin jo UK 2. painoksen aikaan, vuosina 1966-1968. Small mono on hieman harvinaisempi kuin mid-sized, jota käytettiin 1964-1965. Sisäpussina tässä levyssä voi olla advertising sepia tai sitten tällainen plain white, jossa on teksti PATENTS APPLIED FOR.

UK AHDN mono 4. painos ilmestyi vasta vuonna 1982.

Harvinaisuus: 2



Kannen etupuoli


Kannen etupuoli, small mono


Takakansi


Takakansi, G & L


Sisäpussi


Sisäpussi


1-puoli


2-puoli