sunnuntai 21. tammikuuta 2018

A Hard Day's Night -LP (UK 1st pressing) STEREO transitional labels

UK 1st pressing 1964, Parlophone PCS3058
mothers, stampers: 3AM, 2RD
YEX126-1 / YEX127-1
disc weight: 141 g
inner sleeve: Emitex rice

Levyhyllyn A Hard Day´s Night UK stereoalbumisarja saa täydennystä transitional-painoksella, joka tarkoittaa tässä vain sitä, että 1-puolella ja 2-puolella on erilaiset etikettivariaatiot. Sinänsä mielenkiintoista, että tämä levy vahvistaa Spizerin kirjan oletetun etikettivariaatiojärjestyksen. 1-puolella on ihan ensimmäinen, keskikokoisen stereon etiketti ja 2-puolella on sitä seurannut pieni stereo.
2-puolen etikettiä ei tällaisena variaationa ollut hyllyssä aiemmin.  Ihan ensimmäisessä 1. painoksen variaatiossa ensimmäisellä rivillä on vain Any Time At All, kuten tässäkin. Hieman myöhäisemmässä pienen stereon UK 1. painoksen variaatiossa 2-puolen biisit 1. Any Time At All ja 2. I'll Cry instead ovat samalla rivillä.


UK 1. painos, 1. variaatio


UK 1. painos, 2. variaatio


UK 1. painos, 3. variaatio


Huom. em. kuvissa on siis vain UK 1. painoksen etiketit, joissa on tekstit: "RECORDING FIRST PUBLISHED 1964" ja etikettiä kiertävä teksti alkaa sanoilla "THE PARLOPHONE CO. LTD..."
Mainittakoon, että ehdottomasti harvinaisin AHDN-stereopuolen etiketti on UK 2. painos, jossa vielä etikettiä kiertävä teksti alkaa sanoilla "THE PARLOPHONE CO. LTD...", mutta jossa on korvattu teksti: "RECORDING FIRST PUBLISHED 1964" tekstillä ℗ 1964. Levyä ei toistaiseksi ole tullut vastaan ja Spizerin kirjassakin etiketin kuva on computer generated, eli tietoteknisesti luotu.


Harvinaisuus: 3


Kannen etupuoli


Takakansi


1-puoli, 1. variaatio


2-puoli, 2. variaatio