lauantai 13. tammikuuta 2018

Magical Mystery Tour -2EP (UK 1st pressing) tall thin print label sides 3-4

UK 1st pressing 1967-1969, Parlophone SMMT-1
mothers, stampers: 2PP, 6PR / 8LM, 6AL
7YCE 18435-1 / 7YCE 18434-2 / 7YCE 18436-1 / 7YCE 18437-1
sleeve: Gatefold picture sleeve + inner

UK Magical Mystery Tour -2EP on keräilykohteena varsin mielenkiintoinen. Stereopuolella on virhepainoksia, eri värisiä lyrics-innereitä, kiinteitä keskiöitä, kannen tekstejä ja muutamia erilaisia fontteja.
Nyt saatu täydennys liittyy erikoiseen fonttiin. Frank Daniels käyttää tästä kirjasinlajista nimitystä "tall thin print" ja sehän kuvaa sitä varsin osuvasti.
Eroja katsellessa kannattaa kiinnittää huomiota teksteihin "THE BEATLES" ja vasemman laidan "NORTHERN SONGS, NCB". 

MMT UK 1. painoksen eri fontit, oletetussa painamisjärjestyksessä:



UK 1. painos, ensimmäinen etiketti

UK 1. painos, variaatio 2

UK 1. painos, variaatio: tall thin print

Fontti on aika erikoinen ja on epäselvää miksi sitä käytettiin UK 1. painoksessa kun kaksi muuta tyyliä oli jo painettu. Voisin jopa epäillä virheellistä painosta, vaikka kyseessä ei olekaan mikään superharvinaisuus. 
Brittensaarilta tall thin print on aika vaikea löytää ja se tuntuu keräilyharvinaisuudelta. Väärän kanavan kautta yritinkin tätä turhaan hankkia. Ruotsista näitä löytyi useampiakin samalla yhdellä haulla. On siis hyvin paljon mahdollista sekin, että suurin osa toimitettiin muihin maihin kuin Englantiin. Export tai virhepainos tämä ei tietenkään virallisesti ole, mutta niihin viittaavia merkkejä on olemassa. Ihan ensimmäisten joukossa näitä ei painettu, vaan oletettavasti aikahaarukan 1967-1969 loppupuolella. Tieto nojautuu lähinnä mother/stampers -koodeihin, jotka ovat näissä aika myöhäisiä.
Mismatch on varsin tyypillistä etenkin MMT-stereolevyille, eli paketin kahdessa EP:ssä on toisistaan poikkeavat etiketit, jotka voivat olla mitä tahansa näistä kolmesta. Monesti samassakin levyssä saattaa olla eri etiketit eri puolilla. Yleisimmin siis ensimmäinen etiketti tai toinen variaatio. Nyt hankitussa EP:ssä on 1-levyn molemmilla puolilla ensimmäisen variaation etiketit ja vain 2-levyn molemmilla puolilla on tall thin print. Haku jatkuu siis 1-levyn suhteen. 

Harvinaisuus: 2++


Kannen etupuoli

Takakansi

Kansi avattuna

Kansi ja levyt

Sisäpussi: wavy

1-puoli

2-puoli

3-puoli, tall thin print

4-puoli, tall thin print



Muut variaatiot, jotka olivat jo aiemmin hyllyssä:


4-puoli, variaatio

4-puoli, variaatio