perjantai 26. tammikuuta 2018

Paul McCartney: Ram -LP (German 2017 pressing) limited edition, yellow vinyl

German pressing 2017, MPL/Capitol  0602557567656
Mothers, stampers: n/a
BC 71353-01 A1 / BC 71353-01 B1
disc weight: 372 g (with sealed sleeve)
inner sleeve: reissue

Kahdeksan Paulin vinyyliä ilmestyi uusintajulkaisuna marraskuussa 2017. Remasteroituja levyjä julkaistiin mustina ja rajoitetun painoksen värivinyyleinä. Masteroinnit eivät ole uusia vaan julkaistu jo aiemmin, joitain vuosia sitten. Tämä hyllyyn hankittu Ram on remaster vuodelta 2012, ja joka nyt sitten uudelleenjulkaistiin. 

Kuten 2017 joulun aikaan ilmestyneissä Sgt. Pepperin kuvavinyylissä ja The Christmas records -boxin kanssa, tässäkin kävi niin, että levyt loppuivat, varastot tyhjenivät ja sittemmin taas niitä olikin saatavilla. Jostain syystä on melkoisen epäselvää mistä näitä saa ja milloin. 
Hyllyyn hankittiin nyt siis ainakin tämä 180 g keltaisen vinyylin Ram, mutta nähtäväksi jää onko halua hankkia enemmän. Tärkeämpiäkin hankintoja olisi rästissä. Heräteostokseksi tämä on laskettava, joka päätyi hyllyyn lähinnä vain sen takia kun sopivasti tuli vastaan kivijalkakaupassa. 

Ko. levykaupan web-sivuilla hinta oli 49.95 €, mutta kaupassa 29,95 € joka on kilpailukykyinen verrattuna mihin tahansa ulkomaiseen nettikauppaan. Ebay tarjoaa alustan, jossa levyä myydään vaihtelevasti hintahaarukassa 50 € - 75 € ja ilmoituksissa toki muistetaan mainita: "sold out". Popsiken mukaan kallein toteutunut kauppa keltaisesta Ram-levystä on 68 €, ilmoituksessa myyjän ihan oma maininta: "ultra limited edition".  Koko sarja (bundle) maksaa Ebayssa 340 € - 620 € ja toisaalta eräässä UK-nettikaupassa 240 €.  Popsiken mukaan enimmillään sarjasta on maksettu 400 €, Hintoihin lisätään vielä lähetyskuluja vaihtelevasti 8 € - 57 €. Keräilijöitä yritetään rahastaa ja kannattaakin tehdä hintavertailuja jos yksittäinen levy tai vaikkapa koko satsi kiinnostaa.

Ilmeisesti kaikki EU/UK-markkinoiden levyt on painettu Saksassa, kuten 2017 Christmas Records boksikin.

Tässä sarjassa ilmestyi siis värivinyylit:

Paul McCartney: McCartney - PUNAINEN
Paul and Linda McCartney: Ram - KELTAINEN
Paul McCartney & Wings: Band on the Run - VALKOINEN
Wings: Venus And Mars - PUNAINEN JA KELTAINEN
Wings: At The Speed Of Sound - ORANSSI
Paul McCartney: McCartney II - KIRKAS
Paul McCartney: Tug of War - SININEN
Paul McCartney: Pipes of Peace - HOPEA

Näistä Ram on ilmeisesti ainoa, jota suomalaiset levykaupat jälleenmyyvät. Ainakin toistaiseksi.

Harvinaisuus: 1++


Kannen etupuoli

Kannen etupuoli

Takakansi

Takakansi

Selkämys