lauantai 27. tammikuuta 2018

I Feel Fine / She's A Woman (UK 1st pressing) FACTORY SAMPLE

UK 1st pressing 1964, Parlophone R5200
mothers, stampers: 3GD, 2? & 6? RG
7XCE 18171-1N / 7XCE 18172-1N
sleeve: EMI "Urgent Special Rush Copy"

I Feel Fine -singlestä ei painettu valkoista demosingleä radiosoittoon Englannissa, vaan EMI tyytyi varustamaan osan singleistä "FACTORY SAMPLE" -tarralla. Hyllyyn hankittu single on EMI:n alkuperäisessä vaaleansinisessä "Urgent Special Rush Copy" -levypussissa, jollaisessa toimitettiin pääosin kaikki demosinglet.
Levypussiin on kirjoitettu päiväys 23/10/64, eli hieman yli kuukausi tämä on aikanaan saatu radio- tms. käyttöön ennen kuin I Feel Fine ilmestyi virallisesti.

I Feel Fine- singlestä on kaksi selkeästi toisistaan poikkeavaa etikettivariaatiota, jotka erottuvat helposti alla olevista kuvista.


UK 1. painos, variaatio 1

UK 1. painos, variaatio 2

Variaatio 2 on huomattavasti yleisempi ja siitä löytyy vielä yhteensä kolme variaatiota. Nämä variaatiot poikkeavat toisistaan vain hieman ja erot liittyvät tekstin "RECORDING FIRST" ja sen alapuolella olevan "PUBLISHED 1964" hyvin marginaalisiin keskittämisiin.

Etikettivariaatio 1 on siis harvinaisempi, eikä siitä ole tunnettuja variaatioita. Mielenkiintoista on se, että Bruce Spizerin kirjan "BEATLES FOR SALE ON PARLOPHONE RECORDS" mukaan juuri tämä etikettivariaatio olisi myöhäisempi ja  painettu vasta keväällä 1965. Tämä levyhyllyyn hankittu single ei tue väitettä, sillä se on toimitettu promootiotarkoitukseen jo lokakuussa 1964, ennen singlen virallista ilmestymistä. 

Roots Vinyl Guiden mukaan vuonna 2014 on huutokaupattu ja myyty aika lailla samantyyyppinen Factory Sample kuin tämäkin, samalla etikettivariaatiolla sekä mother / stamper -koodilla 1G, 4GR. A-puolen koodi 1G viittaa siis aivan ensimmäisen päivän painokseen. Arvelisin siis, että molempia etikettejä oli painettu jo valmiiksi ja niitä prässättiin varsin satunnaisesti vinyyleihin. Tämä ei ole yllättävää, sillä tuohon aikaan oli melkoista painetta saada tuotettua riittävästi The Beatlesin singlejä markkinoille. IFF-singleä painoivat EMI:n lisäksi myös kilpailevat sopimustoimittajat Oriole ja Decca. EMI:llä ei ollut riittävästi omaa kapasiteettia. 


Harvinaisuus: 2


Levyhyllyn UK IFF-singlet

A-puoli

A-puoli

B-puoli

B-puoli: 23/10/64

A-puoli

A-puoli

B-puoli