perjantai 10. huhtikuuta 2015

John Lennon: Power To The People / Open Your Box (UK 1st pressing)

UK 1st pressing 1971, Apple R5892
mothers, stampers: 1AH, 1AG
7YCE21527-2U / 7YCE21528-2U
Sleeve: Picture sleeve

Harvinaisuuksia etsiessä tuli taas välillä täydennettyä John Lennon-singlelaatikkoa. Power To The People on Lennonin neljäs UK-soolosingle. Kuvakansilla tämäkin ilmestyi. Kannet taisivat loppua vähän ennenaikaisesti, sillä usein tätä myydään myös ilman kansia.

Jos tästä jotain erikoista pitää hakea, niin löytyy tästä jotain. Yleensä Applen single on sellainen, että A-puolella on kokonainen vihreä omena ja B-puolella halkaistu valkoinen. Tässä singlessä molemmat puolet ovat kokonaisia. Hieman myöhäisempi painos push-out centrellä on kyllä olemassa, jossa on A-puolella halkaistu omena.

Singleä on kahta erilaista, etiketin vasemmassa laidassa joko lukee ”Copyright also claimed by Maclen (Music) Ltd.” tai sitten ei. Tässä levyhyllyyn työnnettävässä kappaleessa sitä ei lue. Vaikea sanoa kumpi on aikaisempi. Demo ilmestyi Maclen-tekstilä, mutta toisaalta tämä saatu kappale on hyvin aikainen painos tämäkin, sillä mother / stampers –koodi on 1AH, 1AG. Maclen-teksti tuli John Lennonin ja Paul McCartneyn levyihin vuoden 1970 alussa ja jätettiin pois l1972. Kaiken järjen mukaan siis tämän singlen kaikissa etiketeissä olisi pitänyt olla ko. teksti.

Tätä saa siis solid centrenä ja push-out.centrenä. Sekä tekstillä Maclen, että ilman.
Ei tästä muuta osaa sanoa. Ei kuitenkaan ihan yleisin John Lennon single. Etenkin kun kuvakansi on loistavassa kunnossa ja levy lähes soittamaton.

Harvinaisuus: 1,5


Kannen etupuoli

Takakansi

A-puoli

B-puoli