lauantai 3. lokakuuta 2015

John Lennon: #9 Dream / What You Got (UK 1st pressing) DEMO 1G, 1G

UK 1st pressing 1974, Apple R6003
mothers, stampers: 1G, 1G
7YCE21758-1U / 7YCE21759-1U
Sleeve: Apple company sleeve

Johnin kahdeksas UK-soolosingle #9 Dream ilmestyi ilman kuvakansia, tavallisessa mustassa Applen sisäpussissa. Levyhyllyyn täydennykseksi saatiin demo-versio. Aiemmin oli jo tavallinen, jälleenmyyntiin tarkoitettu single.

UK #9 Dream diskografia etikettivariaatioineen on tällainen:


Demo 1: suuri A-kirjain ja päivämäärä
Demo 2: suuri A-kirjain ja päivämäärä. A-puolen biisi on editoitu. #9 Dream (edited)
1.painos: teksti ”From The LP Walls And Bridges”etiketin alalaidassa
2.painos: teksti ”From The LP Walls And Bridges”etiketin oikeassa reunassa

Tästä singlestä tehtiin siis jopa kaksi eri demoa. Ensimmäisen demon jälkeen tuli ilmeisesti tarve tehdä vielä editoitu versio radiosoittoon. Hieman tylsästi, en viitsi selvittää tarkemmin miksi editoitu versio piti laittaa liikkeelle ja miten se eroaa normaalista. #9 Dream kestää 4:44, saattaa olla, että vain kestoa haluttiin lyhentää. Edited version matriisissa on tiettävästi vielä kirjaimet “DJ” tekstin “1U” tilalla.
On melko varmaa, että tämä demo painettiin ennen editoitua versiota, sillä tämän singlen mother ja stamper –koodi on aikaisin mahdollinen, eli 1G, 1G.

Ohessa kuvat myös normaalista singlestä. Mother, stampers –koodi on 1M, 3T. Normaalipainoksen etiketin keskellä on ajalle tyypillinen polo-kaulus näkyvissä joka ensi esiintyi jo 1972. Näiden kahden singlen etiketeissä ei juuri ole värieroja, molemmat vaikuttavat aavistuksen keltaisilta vihreään tai tummanvihreään verrattuna.
Yhtä kaikki, kovin hieno ja aliarvostettu biisihän tämä on. Ei ihan hirmuinen keräilyharvinaisuus, vaikka tuota demo edited-versiota en juuri ole tavannut.

Harvinaisuus: 2

Demo ja normaalijulkaisu

A-puoli, demo

A-puoli, demo G-stamper

B-puoli, demo 

B-puoli, demo G-stamper

A-puoli, kaupallinen julkaisu

B-puoli, kaupallinen julkaisu

B-puoli, kaupallinen julkaisu, polo-kaulus