sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Ticket To Ride / Yes It Is (UK 1st pressing)

UK 1st pressing 1965, Parlophone R5265
mothers, stampers: 1PG, 7HA
7XCE19254-3 / 7XCE19255-2
Sleeve: Parlophone company sleeve

UK 1st pressing 1965, Parlophone 5265
mothers, stampers: 6GRR, 8GRR
7XCE19254-3 / 7XCE19255-2
Sleeve: Parlophone company sleeve

Ticket To Ride –singleä on yhteensä (vain) neljä tiedossa olevaa UK-variaatiota. Selkein ero on fontissa. Kolmea eri tyyliä on painettu, joista kaksi ensimmäistä ovat “thin font” ja kolmas sitten “thick font”. Kaksi ensimmäistä eroavat toisistaan helposti, nimikkobiisi on kirjoitettu joko pienellä tai suurella koolla. Lisäksi Parlophonen logo ja teksti ovat ensimmäisessä suuria ja jatkossa kokoa pienennettiin. Eroja löytyy myös vasemman laidan (kolmelle riville jaetusta teksteistä: Northern Songs NCB. Kolmas on sitten, ei pelkästään thick font, vaan se myös näyttää hyvin erilaiselta. Fontti on sama kuin seuraavassa singlessä, eli Help!:ssa.

Neljä tunnettua TTR UK-variaatiota ovat siis:

1. painos thin font, suuri Parlophone, pieni Ticket To Ride. Northern, Songs ja NCB eivät ole keskinäisesti keskitetty kunnolla. Northern ja NCB alkavat samasta linjasta vasemmalta ja Songs on keskeltä keskitetty.
1. painos thin font, pieni Parlophone, suurempi Ticket To Ride. Northern, Songs ja NCB ovat allekkain, keskitetty keskelle kunkin rivin tekstiä.
1. painos thick font, pieni Parlophone, erilainen fontti. Northern, Songs ja NCB ovat allekkain, keskitetty keskelle kunkin rivin tekstiä.
1. painos thick font, pieni Parlophone, erilainen fontti. Northern, Songs ja NCB ovat allekkain, keskitetty keskelle kunkin rivin tekstiä. NCB on hieman liikahtanut oikealle päin verrattuna Songs-tekstiin.

TTR singleä painettiin tuon jälkeen vasta vuonna 1976. 


Thick fonttia ei levyhyllyssä ole, se laitetaan hankintalistalle. Molemmat thinit sen sijaan löytyvät. 

Levyhyllystä puuttuvien UK-singlelevyjen (1962-1969) kartoitus on edelleen meneillään. Tulos on aika masentava:

Levyhyllyssä on 71 singleä ja puuttuvia on 72. Kokonaismäärä on siis 143 kpl (joka on paras tieto tällä hetkellä). 

Kyseessä on UK Parlophone ja UK Apple kaikki mahdolliset (tiedossa olevat) variaatiot vuosilta 1962-1969. Luvuissa ei ole huomioitu erikseen kiinteitä tai irrotettavia keskiöitä vaan siis  pelkästään erilaiset etikettivariaatiot. Demot ja exportit on huomioitu. Noh, seuraava single tarkoittaa, että enää ei puutu yli puolet...


Harvinaisuus: 1+

Levyhyllyn TTR-singlet

A-puoli, suuri Parlophone, pieni TTR

B-puoli, suuri Parlophone, pieni TTR

A-puoli, pieni Parlophone, suuri TTR

B-puoli, pieni Parlophone, suuri TTR