lauantai 8. maaliskuuta 2014

Beatles For Sale -LP (UK 4th pressing) STEREO

UK 4th pressing 1969, Parlophone PCS3062
YEX142-1, YEX143-1
mothers, stampers 16PH / 16PR
The Gramophone CO.LTD…

disc weight: 142g
Inner sleeve: Advertising, sepia

Jo kolmas BFS UK 4. painoksen stereoalbumi asetellaan levyhyllyyn. Näitä vuoden 1969 yhden EMI-logon variaatioita on tiettävästi ainakin neljä. Tämä variaatio on sitten viides, sillä ainakaan Spizer/Daniels-kirja ei tunne aivan samanlaista. Eikä se mikään ihme olekaan, että kirjassa ei ole ihan kaikkea. Erityisestä harvinaisuudesta ei ole kyse, vaan variaatiosta, jota ei ole huomattu tai ei erityisesti noteerattu. 1969 hopea-mustat etiketit eivät enää niin paljon kiinnosta keräilijöitä kuin legendaarinen kelta-musta. Niistä kirjassa onkin aika perusteellinen listaus.
Ohessa kuvat myös levyhyllyn toisesta variaatiosta. Kolmas yhden EMI:n logolla varustettu variaatio oli siis tuo Worlld Music –virhepainos.
BFS stereoalbumin kansia on kahdenlaisia, jos tarkastellaan vain vuosia 1964-1969. Flipbackit on ja ”sisältäladattavia” molemmat, mutta värieroa ainakin on ja ennen kaikkea, tunnistettavuus hoituu takakannen kuvan tarkkuudessa. Toinen on kansainvälisesti ”sharp focus” ja toinen ”feathered”. Molemmat taatusti löytyvät levyhyllystä, mutta erityisen tarkkoja tai kovin epäselviä takakannen kuvia en näköjään osaa kovin hyvin erottaa toisistaan. Ohessa kuvat arvosteltavaksi. Ainakin väriero on selvä, mutta onko toinen sitten sharp ja toinen feathered? Tiedä häntä. Tai sitten levyhyllyssä on vain näitä feathereita.

Harvinaisuus: 1++

Etupuoli

Gatefold avattuna

Flipbackit

Takakansi

Sisäpussi, ad sepia

Sisäpussi

1-puoli

1-puolen matriisi, "2" ylipainettuna

2-puoli

Kaksi erilaista 1969 takakantta

Etupuoli

Sisäpussi

Sisäpussi

1-puoli

2-puoli