perjantai 19. heinäkuuta 2013

She Loves You / I´ll Get You (UK 1st pressing)

UK 1st pressing 1963, Parlophone R5055
Mothers, stampers: 2MMR, 5ODG
Mothers, stampers: 1GOM, 4PL
DECCA mothers: 9, 7
7XCE17395-1N / 7XCE17396-1N

Levyhyllyn yhtä singlelaatikkoa täydennetään perussinglellä, joka ei paljon esittelyjä kaipaa, eikä siitä riitä paljon tarinaakaan, keräilymielessä. Tosiasia kuitenkin on, että tämä UK 1.painoksen variaatio puuttui kokonaan kokoelmastani ja on ensimmäisen painoksen ensimmäinen variaatio. Kunto oli vieläpä EX+ luokkaa, joka on positiivista.
Ensimmäisen labelin etikettiä kiertää teksti ”The Parlophone Co. Ltd…” ja toisen ”THE PARLOPHONE CO. LTD…”. Fontti on leveämpää ja suurempaa ensimmäisessä ja kapeampaa toisessa. Kuten singlen ”From Me To You”, tämänkin 7”:n virallinen UK 2. painos löytyy vasta 1976 boksista ks. (http://tapio-thebeatles.blogspot.fi/2013/07/from-me-to-you-thank-you-girl-uk-1st_15.html).


Kuvissa myös levyhyllyn toinen variaatio sekä vähän harvinaisempi DECCA contract pressing. DECCA-levyn matriisit ovat samat, mutta mothers ja stampers –koodit ovat täysin erilaiset: klo 9 kohdasta löytyy mother-numero, mutta stampers-kirjaimia ei ole. DECCA ei käyttänyt samaa koodausta kuin Parlophone. Näissä contract-painoksissa ei ole stamperseja. Soittoalueen ulkopuolelta löytyy verokoodi ”KT”, samasta kohdasta, kuin näissä muissakin.


"She Loves You".singlen UK 1. painoksen A-puolen etikettivariaatioita on äkkiseltään laskettuna 13 kpl... erot ovat melko minimaalisia, lähinnä vasemman puolen tekstejä on keskitelty ja välejä muuteltu. Tähän ei ainakaan vielä jaksa kiinnostus oikein riittää.

Harvinaisuus 0,5- (DECCA 1,5)


A-puoli, lower case

B-puoli, lower case

A-puoli, upper case

B-puoli, upper case

A-puoli, DECCA

B-puoli, DECCA