maanantai 15. heinäkuuta 2013

From Me To You / Thank You Girl (UK 1st pressing) FACTORY SAMPLE 1A, 1A

UK 1st pressing 1963, Parlophone R5015
Mothers, stampers: 1A, 1A
7XCE17329-1N / 7XCE17330-1N

Aasinsillaksi edelliseen hankintaan sopii tämä  levyhyllyyn saatu single, sillä edellisen albumin nimi oli väännetty tämän singlen A-puolesta. Kyseessä on promootiotarkoitukseen lähetetty single, ehkä radioasemalle. Isolla A-kirjaimella ja valkoisella etiketillä varustettua demosingleä painettiin hyvin rajoitettu määrä ja jos promootiotarkoitukseen tarvittiin lisää, niin ne varustettiin vain tarralla ”FACTORY SAMPLE”, muuten ihan normaali single.

Etsiskelin vähän oikean white label demo-singlen mothers -numeroita  ja stampers –kirjaimia ja vain seuraavia löytyi:

1JR, 1JR
1JR, 1JR
1JR, 1JR
1JR, 1JR
1JR, 1JR
1JR, 1JR
1A, 1A
1A, 1A
1A, 1A
1A, 1A
1A, 1A
1RGO, 0RML (takuuvarma väärennös…)

Originaali demo pitää siis olla varustettuna 1JR, 1JR tai 1A, 1A. Tämä viimeistään vahvistaa, että tässä levyhyllyyn hankitussa singlessä on erittäin aito ”FACTORY SAMPLE” -tarra, sillä tämäkin levy on 1A, 1A. FS-tarraa on monesti yritetty myös väärentää, mutta sellaisen tunnistaa helposti. Sitäkin enemmän on varmasti ollut yrityksiä siirtää tarra vähemmän tunnetun artistin levystä The Beatles-levyyn. Joskus se voi onnistuakin, mutta jos nykyaikana aikoo irrottaa ja uudelleen kiinnittää 60-luvun alkupuolella liimattua tarraa, lopputulos tuskin on mitään muuta kuin epäluottamusta herättävä.
From Me To You –singlen 2. painos ilmestyi vasta vuonna 1976, osana ”The Beatles’  Collection – singles collection 1962-1970” -boksia. Tästä singlestä puuttuu siis kaikki versiot ”The Gramophone Co. LTD…” kehää kiertävällä tekstillä tai ”SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE…” -tekstillä. Eikä 1960-luvun kiinteällä keskiöllä varustettuakaan ole. Eikä contract pressingiä. Jos joku em. luetelluista on olemassa, se on dokumentoimaton superharvinaisuus.

Ohessa kuvat myös levyhyllyn muista 1963 From Me To You –singleistä. Eroa näillä kahdella aiemmalla levyhyllyn singlellä on jonkin verran ja on varmaa, että juuri tämä samplessakin oleva etiketti ilmestyi ensin. Siinä on etikettiä kiertävä teksti ”lower case”, eli tekstatulla kirjoitettu ja toinen ”upper case”, eli suurilla aakkosilla. Jälkimmäisestä on kaksi variaatiota, hyvin pienillä eroilla. Mothers, stampers näissä kahdessa: 1L,2GM ja 1RRO, 2RRL . Ensimmäisen labelin etiketissä on verokoodi PT ja jälkimmäisessä MT. Kaikkien kolmen run-out groovella on kuitenkin verokoodi MT painettuna vinyyliin. PT oli ennen MT:tä, joten ensimmäisen labelin osalta pientä kirjavuutta. Mothers ja stampers-koodit kuitenkin ratkaisevat. 

Harvinaisuus: Normaali 1. painos 0,5+  (aito Factory Sample 1,5+)

A-puoli, FS

A-puoli , FS

B-puoli

B-puoli, MT tax code

A-puoli

B-puoli

A-puoli, upper case

B-puoli, upper case