perjantai 5. heinäkuuta 2013

Real Love / Baby’s In Black (UK 1st pressing) picture sleeve + jukebox +promo cds

UK 1st pressing 1996, Apple R6425
R6425A-1-1-Q1 D / R6425B-1-1-Q1 D

Odotellessa levyhyllyyn saapuvia ”uutuuksia”, hämmästelen uudelleen Real Love kuvasinglen bootleggia. Tarkastelin samalla myös originaalit vinyylisinglet läpi, sillä markkinoilla on epämääräisiä variaatioita myös näistä. Real Love -single ilmestyi kuvakannella maaliskuussa 1996. Originaalin kannen tunnistaa hyvistä väreistä, etupuolella olevasta puna-mustasta tarrasta (joka siis pitää olla fyysinen tarra, eikä painatus) ja takannen liimauksesta, jossa ”flipbackit” ylä ja alalaidassa. Ilmeisesti liikkeelle on painettu myös kuvakansia, jotka eivät täytä näitä vaatimuksia. Kyseessä ei ole silloin aito tuote, vaan counterfeit. Kuvakannellisen virallisen tuotteen lisäksi julkaistiin jukeboksiin ja ehkä promootiotarkoitusta varten pelkistetty, isolla keskiöreiällä varustettu painos ilman paperista labelia. Labelin tekstit on painettu vinyyliin. Kyseessä ei ole varsinaisesti promopainos. Sellainen ilmestyi vain CD-formaatissa. Laitan siitäkin kuvan, vaikka levyhyllyssä onkin vain vinyyleitä ja joitain, pakon sanelemana, heikkona hetkenä lunastettuja compactdiscejä. Anthology 2 promo sampler CD:ssä ei ole Real Lovea, joten tämä CDREALDJ1 on ainoa lajissaan.

Vinyylin matriisin pitää olla koneella painettu (machine stamped).  Feikkikuvavinyylissähän se on käsin kirjoitettu. Jos se siis on fake? On se.
Halvan vaikutelman saa näistä originaaleista. Etiketti ei ole edes pyöreä ja kovin kevyttä vinyyliä. Feikkikuvasinglessä on yritystä tyydyttää vakavampia keräilijöitä huomattavasti enemmän. Ei ihme, että se voidaan luokitella halutuksi.

Real Love kuvasingle löytyy oikean laidan nimikkeistä…


Harvinaisuus: 0,5-

Etupuoli

Takakansi

1-puoli

2-puoli

Jukebox, 1-puoli

Jukebox, 2-puoli

Promo CDS