perjantai 19. heinäkuuta 2013

SGT. Pepper’s Lonely Hearts Club Band –LP (UK 3rd pressing) MONO

UK 3rd pressing 1969, Parlophone PMC7027
Mothers, stampers: 4RLG, 1&9MGH
XEX637-1 / XEX638-1
disc weight: 139g

SGT. Pepperiä painettiin vuonna 1969 sekä monona, että stereona. Viimeisestä kelta-mustasta etiketistä on poistettu ”SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE...” –teksti. Tämä mono ei yllä harvinaisuudessa lähellekään sitä tasoa, johon yltää vielä samana vuonna painoon mennyt UK 4.painos hopea-mustalla, yhdellä EMI-laatikolla varustettu mono. Periaatteessa tämä UK 3.painos on kuitenkin vaikeampi löytää kuin originaali 1. painoksen mono, jos ei tietenkään oteta huomioon ”Fourth Proof” –kantta tai varsinkaan sellaista UK 2.painoksen B-puolen etikettiä, josta puuttuu biisi ”A Day In The Life”. Eikä tietenkään, jos: 1. painoksen mono on EX-MINT -tasoa tai mothers ja stampers-koodit ovat ihan alkupäästä. Huonokuntoisia  UK 1. painoksen monoja on maailma väärällään... naarmuja, loppuuunsoitettuja, liite puuttuu, kansien kulmat pyöreitä, selkämyksen tekstistä ei saa selvää, selkämys halki, sisäpussi puhki jokaisesta reunasta, väärä sisäpussi tai jopa ilman sisäpussia.

Tätä 3.painosta prässättiin vain osan aikaa vuodesta 1969, joten painosmäärä on pakostakin suhteellisen pieni. SGT. oli varmaan jollain tavalla haluttu levy vielä 1969, mutta suurin massa lienee lunastanut sen jo aiemmin ja se otettu huomioon tehtaalla.
Levykannessa on edelleen flipbackit, kuten seuraajassakin, eli 4.painoksessa. Flipbackit jäivät pois kahden EMI-laatikon stereolevyjen aikaan vuosien 1971- 1973 tienoilla.
Sisäpussina voi olla joko ns. ”sepia avertising innersleeve” tai kuten tässä, valkoinen ”patent 1,125,555”. Täytyisikin päivittää tuo Parlophone/Apple –sisäpussit –teksti… se jäi vähän keskeneräiseksi.


Harvinaisuus: 1,5++


Etupuoli

Takakansi

GF avattuna, flipbackit

Liite

Liite

1-puoli

2-puoli

sisäpussi

sisäpussi