lauantai 26. toukokuuta 2018

A Collection Of Oldies…But Goldies -LP (UK 1st pressing) MONO

UK 1st pressing 1968-1969, Parlophone PMC 7016
Mothers, stampers: 5GAG, 5GGH
XEX619-1G, XEX620-1G
disc weight: 143 g
Inner sleeve: Patents Applied For

UK 1. painoksen A Collection Of Beatles Oldies -monoalbumista on kaksi variaatiota. Helpoimmin variaatiot tunnistaa toisistaan etiketin oikealla puolella olevasta tekstistä: "PMC 7016", joka voi olla pieni tai suuri. Fonteissakin on eroa. 



Pieni PMC 7016


Suuri PMC 7016

Vaikuttaisi siltä, että pienemmällä tekstillä kirjoitettu PMC on hieman harvinaisempi. Suurin osa tarjolla olevista monoista on alemman kuvan etiketillä. 
Tämän nyt hankitun painosajankohta ajoituu jaksolle 1968-69. Se, että etiketistä puuttuu KT-verokoodi, ei vielä automaattisesti tee tästä varmaa vuoden 1969 painosta, mutta verokoodista oltiin tuohon aikaan luopumassa. Aiemmin hyllyssä ollut on selkeästi vuoden 1966 painos, sillä verokoodi KT on näkyvissä ja levyn mother/stamper-koodi on 1LR, 4OO. Painoa levyllä on 145 g.
Stereopuolen diskografia jatkuu aina tähän päivään asti, mutta monopainosta ei tästä kokoelmasta ole 60-luvun jälkeen painettu.

Levyn kansi on virheellinen prässäys. Kannen etupuolella oleva "mono" on liian alhaalla ja takannen PMC taas liian ylhäällä. Prässäyksessä tapahtunut virhe on lisäksi aiheuttanut sen, että takakannen kuvaa halkoo kolme viivaa. Vaikuttaisi siltä, että kansi on jotenkin esim. luiskahtanut painokoneessa. Kansien painoprosessista en tiedä paljoakaan, joten en arvaile tämän enempää. 
Kaikki ACOBO-monojen kannet teki Garrod & Lofthouse. Stereopuolelta löytyy myös Ernest J. Dayn prässäämiä kansia.


Harvinaisuus: 2-


Levyhyllyn monot


Kannen etupuolen mono-teksti on keskitettu liian alas


Takannen teksti PMC on liian ylhäällä


Kannen etupuoli


Takakansi, virheellinen prässäys tehtaalla


Takakansi, G & L


Sisäpussi


Sisäpussi


1-puoli


2-puoli

Hyllyssä aiemmin ollut, suuren PMC-tekstin UK 1. painos



1-puoli


2-puoli