keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Wings: Band On The Run -LP (UK 1st pressing) EXPORT, ZYEX + poster

UK 1st pressing 1973, Apple PAS10007
ZYEX 929-3 BLAIRS, ZYEX 930-3
mothers, stampers: 1 2/T, 1 2/R (hand-etched, not EMI)
disc weight: 139 g
inner sleeve: custom

Band On The Runia painettiin suuria määriä Britteinsaarilla. Levyn suosio oli sen verran suuri, että ilmeisesti EMI turvautui sopimuskumppaniin. Ei ole yleisesti tiedossa, että mikä taho EMI:lle levyjä prässäsi, mutta painokoneen jälki paljastaa ettei kyseessä ole EMI:n omat laitteet. Contract pressing on helppo tunnistaa keskiöstä, jonka ympärillä on normaalia syvempi, n.1 mm leveä rengas. 


Sopimuspainos, export


EMI:n UK 1. painos

Osa sopimuspainoksista toimitettiin exporttina Britteinsaarten ulkopuolelle. Sellaiset levyt tunnistaa soittoalueen ulkopuolella olevasta matriisista, joka alkaa tekstillä ZYEX. Normaalissa EMI:n painoksessa ja sopimuspainoksessa matriisi on koneella prässätty (machine-stamped), mutta exportissa se on käsinkirjoitettu (hand-etched). Kaikissa sopimuspainoksissa matriisi päättyy -3, -3. Sopimuspainoksissa ei ole sellaista mother/stamperkoodia kuin EMI:n prässäyksissä.

Tätä pidetään yleisesti exporttina Z-prefiksin myötä. Ilmeisesti sille löytyy selkeä peruste, mutta jos katsoo Popsiken toteutunet huutokaupat, 100 % näistä ZYEX-levyistä on myyty Britteinsaarilta. Voisiko olla niin, ettei niitä kuitenkaan toimitettu exporttina mihinkään, vaan jäivät sisäiseen myyntiin? Asia ei liene niin kiinnostava globaalisti, että sitä selvitettäisiin perusteellisemmin. 

Harvinaisuus: 2

Kansi, sisäpussi ja juliste


Kannen etupuoli


Takakansi


Sisäpussi, kolme kulmaa viistetty


Sisäpussi


1-puoli


1-puoli, 1mm rengas


1-puoli, matriisi ZYEX 929-3


2-puoli


2-puoli, matriisi ZYEX 930-3