Mothers, stampers: 15RHR, 6RM
XEX421-1N / XEX422-2N
disc weight: 148 g
inner sleeve: Advertising sepia
UK Please Please Me -LP on levyhyllyyn eniten hankittu pitkäsoitto. Mono- ja stereopainoksia ja niiden erilaisia variaatioita on paljon. Oheisessa kuvassa on hyllyssä olevat UK monot ja stereot. Valkoiset laput ovat toki levyn muovipusseissa, eivätkä kansissa. Lappuihin kirjoitetut koodit viittaavat Bruce Spizer / Frank Danielsin kirjassa Beatles For sale On Parlophone Records esiintyviin tunnistenumeroihin. Siten on hieman helpompi pysyä kärryillä mitä variaatioita hyllyssä on.
Levyhyllyn UK PPM monot ja stereot |
Levyhyllyssä olevat UK PPM monot:
1. painos, kulta-musta, Dick James krediitit, ridged OWZT
1. painos, kulta-musta, Dick James krediitit
2. painos, kulta-musta, Northern Songs krediitit
2. painos, kulta-musta, Northern Songs krediitit
3. painos, kelta-musta, ilman ”RECORDING FIRST PUBLISHED 1963”
3. painos, kelta-musta, ilman ”RECORDING FIRST PUBLISHED 1963”
4. painos, kelta-musta, ”RECORDING FIRST PUBLISHED 1963”
4. painos, kelta-musta, ”RECORDING FIRST PUBLISHED 1963”
4. painos, kelta-musta, ”RECORDING FIRST PUBLISHED 1963”, DECCA
4. painos, kelta-musta, ”RECORDING FIRST PUBLISHED 1963” 2-side label error
6. painos, kelta-musta, ”THE GRAMOPHONE…”, “SOLD IN U.K…” Sans-Sarif
6. painos, kelta-musta, ”THE GRAMOPHONE…”, “SOLD IN U.K…” Times New Roman"
6. painos, kelta-musta, ”THE GRAMOPHONE…”, “SOLD IN U.K…” Times New Roman var"
7. painos, kelta-musta, ”THE GRAMOPHONE…” WITHOUT SIUK
Kaikkein harvinaisimpina noista luetelluista pidän ilman muuta 1. painoksen vanhalla koneella painettua ridged OWZT-verokoodilla ja mothers/stampers 1H, 1H varustettua kulta-mustaa sekä superharvinaisuutta, 4. painoksen 2-puolen etikettivirhettä, jollaista on toistaiseksi tavattu maailmanlaajuisesti vain kolme kappaletta. Nykyisen tiedon mukaan, 2-puolen virheellinen etiketti ei koskaan lähtenyt tehtaalta, vaan ilmeisesti osa työntekijöistä otti/sai kappaleen itselleen ilman varsinaista levyn kantta.
Kansien osalta kaikki eri etupuolen oikean yläkulman mono-tekstien koot löytyvät hyllystä, eli large, mid-sized ja small. Sekä 1. ja 2. painokseen kuuluva Angus McBean -tekstin sijainti äärimmäisen oikealla. Kansien osalta mid-sized mono lienee harvinaisin 1. ja 2. painoksen kansien ohella.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Em. inventaarion lisäksi hyllyä myös täydennetään nyt UK 7. painoksen monolla. Tästä painoksesta ei löydy kuin kaksi etikettivariaatiota. Painos on vuodelta 1969 ja vielä kelta-mustalla etiketillä, mutta teksti "SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE..." on jäänyt pois. Ilman SIUK-tekstiä olevaa kelta-mustaa ehdittiin painaa vain lyhyt aika, sillä jo samana vuonna ilmestyi ensimmäinen hopea-musta etiketti yhdellä laatikoidulla EMI-logolla, mutta joka lasketaan siis jo UK 8. painokseksi. Vuonna 1969 uusien Please Please Me monojen kysyntä oli varsin pieni, sillä sitä oli myyty vuosien varrella säännöllisesti isoja määriä.
Alkupään 1.-3. painosten jälkeen tuli kaikkein suosituin ja yleisin, eli 4. painos joka sekin siis painettiin vielä vuoden 1963 aikaan. Sen ohella melko yleinen on myös 6. painos.
Vaikka UK 5. painos on olemassa stereo-puolella, mono-puolella se on toistaiseksi vain "varaus". UK 5. painoksessa etikettiä kiertää teksti ”THE PARLOPHONE CO.LTD…”, vasemmassa laidassa on teksti: ”RECORDING FIRST PUBLISHED 1963” ja keskellä ”SOLD IN U.K. SUBJECTO TO RESALE…”. Ei ole olemassa selitystä, miksi sellaista ei olisi painettu, joten "varaus" on olemassa.
Nykyisin on tyypillistä puhua myös etiketeteistä (label) painosten sijaan (pressing). Kun joitain vuosia sitten löydettiin 3. painoksen etiketti, jossa oli ylimääräinen pieni 33 1/3 -teksti (jäänne kulta-mustasta), siitä tuli 3. etiketti ja edellisestä 3. etiketistä tuli 4. etiketti. Tämä aiheutti monelle sen, että puhuttiin samalla tavalla myös painoksista. Itse pidän löydettyä etikettiä 3. painoksen variaationa. Sen vuoksi, esim. Ebay UK:ssa saatetaan mainostaa levyä "5th pressing mono" tai "5th label", joka siis on vanhemman tietämyksen mukaan juuri tämä kaikkein yleisin 4. painoksen mono ilman SIUK-tekstiä.
Vuoden 1969 painokset ovat 4.-6. painoksia harvinaisempia ja näistä kahdesta erilaisesta etiketistä UK 8. painoksen hopea-musta on sitten se vielä harvinaisempi.
Harvinaisuus: 2,5+
Kannen etupuoli |
Takakansi |
Takakansi, G&L |
Sisäpussi, Ad seepia |
1-puoli |
2-puoli |