torstai 29. joulukuuta 2016

A Hard Day's Night -LP (UK 2nd pressing) STEREO, variation

UK 2nd pressing 1966-68, Parlophone PCS3058
mothers, stampers:3OL, 2AO
YEX126-1 / YEX127-1
disc weight: 151g
inner sleeve: Advertising sepia

Levyhyllyyn lisätään A Hard Day's Night UK stereo-LP. Näitä stereopainoksia on kokoelmassa sen verran, että on tarpeen tarkastella eri variaatioiden eroja aiempaa tarkemmin. AHDN UK 60-luvun stereovariaatioita on paljon ja hyllyssä on vain pieni osa niistä.


Levyhyllyn A Hard Day's Night albumit

UK 1. painoksen stereovariaatioita on 5 kpl. Lisäksi on oletettu olevan UK 2. painos, jossa etikettiä kiertävä teksti alkaa tekstillä: "THE PARLOPHONE CO. LTD...", mutta teksti RECORDING FIRST PUBLISHED 1964" on vaihtunut tekstiin "℗ 1964". Tällaista levyä ei kuitenkaan ole tullut itselle vastaan koskaan ja Spizer/Danielsin kirjassakin kuva on computer generated, eli vain tietoteknisesti luotu. Jätän siis huomioimatta tämän toistaiseksi ja jos se joskus putkahtaa esiin, niin olkoon se ainakin tässä hyllyssä UK 1. painoksen variaatio. Mono-puolellakaan tällaista etikettiä ei ole.
UK 2. painoksen stereovariaatioita on 9 kpl, UK 3. painoksen 2 kpl ja UK 4. painoksen 3 kpl. Kaiken kaikkiaan siis 19 kpl erilaisia etikettivariaatioita pitäisi olla, jotta kokoelmassa olisi kaikki 60-luvun AHDN stereopainokset. Lisäksi ehkä sitten myös tuo "haamulevy".

Kansien osalta yksi on erityisen harvinainen ja muut ovat tavallisempia. Outline-stereo, eli stereo-logon ääriviivat mustia ja valkoinen sisusta. Kansi on hyvin harvinainen, painosmäärä on oletettavasti hyvin pieni. Outline kannen arvo saattaa olla joskus jopa enemmän kuin koko ensimmäisen painoksen stereokansi levyineen. 


Levyhyllyn AHDN albumit, stereologon muutokset 1964-1969
Kuvan kolmanneksi alimmassa kannessa on nähtävissä "haamuteksti", keskikokoinen mono. Ilmeisesti painatustekniikassa sattui virhe ja monon haamu jäi näkyviin. keskikokoista monoa siis painettiin vielä kun stereo-logo oli siirtynyt pienikokoiseen.

Nyt hankittu 2- painoksen levy on aiemmin tunnistamaton variaatio tai ainakin se puuttuu Spizer/Daniels -kirjasta, eli tunnistettujen variaatioiden määrä kasvoi tässä samalla. Jos tarkastellaan UK 2. painoksen variaatioita, niin helpointa on käyttää hyväkseen Spizer/Danielsin koodausta. Variaatioiden etikettikoodit ovat:
PAR3058.SR3A(i) - PAR3058.SR3A(vii) ja PAR3058.SR3B(i)-(ii)

SR3A (i)-(iv) tekstit YEX.126 ja ℗ 1964 ovat kohdistettu oikeasta reunastaan (kuten kuvassa alla) ja siis päällekkäin.
SR3A (v)-(vii) tekstin YEX.126 alapuolella oleva teksti ℗ 1964 on kohdistettu reilusti enemmän oikealle, eivätkä ole siis päällekkäin.
SR3B (i)-(ii) ovat suuremmalla STEREO-logolla ja erilaisella, Sans-Serif leveällä fontilla. Selkeästi erilainen kuin SR3A-sarja.

Ao. kuvissa tämä uusin variaatio on ylimpänä. Suurin ero muihin etiketteihin on THE BEATLES -tekstin sijainti hyvin lähellä tekstiä Northern Songs Music Ltd. Muissa variaatioissa se on kuten kolmessa alemmassa kuvassa. Alimmassa kuvassa on lisäksi tekstien (Lennon-McCartney) ja THE BEATLES väliä on muuteltu. Tässä siis hyllyn UK 2. painoksen stereovariaatiot: 



Uusi variaatio, THE BEATLES pudotettu alas, lähelle Northern Songs-tekstiä

Biisi 1. AHDN alkaa myöhemmin kuin alemmassa, H-kirjaimen kohdalta.


ks. ylemmät kuvat 1. A Hard Day's Night -tekstin 1. on ennen S-kirjainta

Teksti (Lennon-McCartney) pudotettu alaspäin

Ohessa on kuvat hyllyn muistakin AHDN stereoetiketeistä. Kaksi 2. painoksen variaatioista on virhepainoksia. Toisessa on otsikko Songs from the film "A HARD DAY'S NIGHT" myös 2-puolella. Kakkospuolella ei pidä olla otsikkoa. Toinen virhe on biisissä I SHOULD HAVE KNOWN BETTER, joka on kirjoitettu I SHOULD HAVE KNOW BETTER. Kyseiset virhepainokset on hyvin dokumentoidu jo aikanaan ja keräilijöille tuttuja. KNOW-virhe löytyy myös saman ajan monopainoksesta. 

Harvinaisuus: 2- (nyt hankittu levy)


Kannen etupuoli

Takakansi

Sisäpussi

1-puoli

2-puoli


Levyhyllyssä aiemmin olleet AHDN stereot:



UK 1. painos, 1-puoli

UK 1. painos, 2-puoli

UK 2. painos, 1-puoli

UK 2. painos, 2-puoli

UK 2. painos, 1-puoli

UK 2. painos, 2-puoli, virhepainos "Songs from the film..." -teksti myös 2-puolella

UK 2. painos, 1-puoli, virhepainos "I SHOULD HAVE KNOW BETTER"

UK 2. painos, 2-puoli

UK 3. painos, 1-puoli. SIUK-teksti jäänyt pois
UK 3. painos, 2-puoli. SIUK-teksti jäänyt pois

UK 3. painos, 1-puoli. SIUK-teksti jäänyt pois

UK 3. painos, 2-puoli. SIUK-teksti jäänyt pois

UK 4. painos, 1-puoli

Uk 4. painos, 2-puoli