lauantai 12. marraskuuta 2016

Ringo Starr: It Don't Come Easy / Early 1970 (UK 1st pressing)

UK 1st pressing 1971, Apple R5898
mothers, stampers: 3PD, 5PH
7YCE21542-1U PECKO / 7YCE21543-1U PORKY
Sleeve: Picture sleeve

Tämä Ringon ensimmäinen UK-soolosingle ilmestyi (vasta) 9.4.1971. Ennen tätä oli siis julkaistu jo kaksi pitkäsoittoa. Singlen kumpikaan puoli ei ole albumiraita, joten siinä mielessä tämä on vähän erikoisempi julkaisu.
Keräilymielessä IDCE ei ole mikään harvinaisuus, mutta hyllyyn piti saada UK-originaali ja tietysti kuvakannella, mieluiten kaikin puolin hyväkuntoinen. Sellainen vaikeus hankkimisessa toki oli, että Englannista tämäkin UK 1. painos oli kuitenkin hankittava. Kuvakannellisia on tarjolla rajallisemmin kuin ilman.
Tästä singlestä löytyy kahdeksan eri UK-etikettivariaatiota. Kaksi on selkeästi myöhäisempiä, siitä on osoituksena etiketissä näkyvä polo-kaulus, joka ajoittunee aikaisintaan vuoteen 1972 ja toisessa on huomattavan vaalea omena. Lisäksi on painettu demosingle, jossa on iso A-kirjain. Selkein ero, mikä jakaa etiketit kahteen ryhmään löytyy B-puolen etiketistä.

B-puolella on joko "Produced by: GEORGE HARRISON" tai sitten "Produced by: RINGO". Ilmeisesti RINGO-teksti on painettu myöhemmin. Ainakin demossa on GH.  Suurimmassa osassa etikettivariaatioista on RINGO, joka on siis myös myöhäisemmissä painoksissa (poloring + light Apple). GH-variaatioita on vain kaksi ja demo. Toinen on tummalla omenalla ja toinen hieman vaaleammalla kuten tämä, joka nyt saatu hyllyyn. On kuitenkin oletettavaa, että molempia etikettejä prässättiin aika lailla samoihin aikoihin, sillä tämän vinyylin mother/stamper-koodi on 3PD, 5PH, eli GH on tullut painetuksi muihinkin kuin ihan alkupään singleihin.

Soittoalueiden ulkopuolella on tekstit PORKY ja PECKO, jotka ovat George Peckhamin tavaramerkki. GP masteroi levyjä EMI:llä.

Harvinaisuus: 1,5- (kuvakannella ja GH:lla)

Kannen etupuoli

Takakansi

A-puoli

B-puoli

B-puoli, Produced by: GEORGE HARRISON