torstai 3. marraskuuta 2016

John Lennon: Nobody Told Me (UK 1st pressing) PROMOTIONAL COPY

UK 1st pressing 1983, Polydor POSP700
mothers, stampers: n/a
POSP700A3 ARUN ORLAKE
Sleeve: Plain white

Milk And Honey -LP:ltä julkaistiin kolme UK-singlelohkaisua, joista Nobody Told Me oli ensimmäinen ja kolmesta ainoa joka ilmestyi ennen varsinaista pitkäsoittoa. Ennen virallista NTM singleä lähetettiin radiosoittoon ja muuhun markkinointiin valkoisen etiketin 7" promosingle. Promon julkaisuajankohta on varsin todennäköisesti 1983 puolella, ehkäpä joulukuussa. Originaali kuvakannellinen UK NTM ilmestyi 9.1.1984 ja pitkäsoitto MAH 23.1.1984.

Valkoisen etiketin promo on yleisesti varsin helppo kohde väärennöksille, mutta tästä ei ainakaan tiettävästi löydy sellaista. Pari kertaa on tullut vastaan myyntikohde, jossa myyjän mukaan B-puolella soi Yokon O'Sanity. Jos sellainen promolevy löytyy, niin kyseessä on mitä ilmeisimmin väärennös. 
Muutaman kerran on tullut vastaan valkoisen etiketin single, jossa ilmoitetaan prefixin olevan PODJ. Originaalissa ei kuitenkaan missään osassa lue sellaista tekstiä. PODJ-prefiksiä on kyllä käytetty Borrowed Time -singlen promoversiossa, mutta ei tietääkseni Nobody Told Me:ssä.

Vaikka usein tätä markkinoidaan yksipuolisena (one-sided) promona, tarkkaan ottaen tämä ei kuitenkaan ole sellainen vaan B-puolella soi tasainen äänitason viritysääni joka siis tarkoitukselliseti prässätty levyyn.

Originaalin promon tunnistaa parhaiten A-puolen soittialueen ulkopuolisista teksteistä POSP700A3 ARUN ORLAKE. Kaikki ovat käsinkirjoitettuja (hand-etched). Normaaliin myyntiin tarkoitetussa singlessä A-puolella on POSP700A//1∆420R ARUN, josta vain teksti ARUN on käsinkirjoitettu, muut tekstit ovat koneella prässättyjä (machine stamped). Promon B-puolen deadwaxissa ei ole tekstejä. Lisäksi hyvä tunnistamistapa on punnita paino. Promo painaa peräti 47 grammaa, tavallisen singlen ollessa 33 gramman painoinen. Ero tuntuu jo kädessä.

Tähän promojulkaisuun ei kuulu kuvakantta tai Polydorin levypussia. Levypussi on pelkistetty valkoinen.


Harvinaisuus: 2

A-puoli


A-puoli


A-puoli, POSP700A3


A-puoli, ARUN


A-puoli, ORLAKE


B-puoli


B-puoli