lauantai 25. tammikuuta 2014

With The Beatles -LP (UK 3rd pressing) STEREO, Wilson

UK 3rd pressing 1966, Parlophone PCS3045 (UK)
YEX110-2, YEX111-2
mothers, stampers 2RP / 3GL
The Gramophone CO.LTD…
Sold in U.K. Subject to resale…
Till There Was You credits: “Wilson” instead of “Willson”

Inner sleeve:  Black and white advertising, version 1
disc weight: 149g



Levyhyllyyn haetaan, ei ainoastaan puuttuvia painoksia, vaan välillä myös parempikuntoisia yksilöitä. WTB UK 3. stereopainos oli jo hyllyssä, mutta kunto ei aivan tyydyttänyt. Nyt hankittu on kannen osalta EX ja levy EX+.

Spizer / Daniels –kirjan mukaisia variaatioita on lähes mahdotonta hankkia kaikkia. Tarkoitan siis sellaisia variaatioita, joiden tunnistaminen ilman, että molemmat etiketit ovat vierekkäin, kirja kädessä ja suurennuslasi toisessa, on erittäin vaikeaa. Silloin puhutaan tekstien liikkumisesta millin osien verran suuntaan tai toiseen. Samalla kun hakee parempikuntoista, voi käydä tuuri ja levy onkin variaatio, jota ei vielä kokoelmassa ole. Tällä kertaa niin kävi, nyt hankittu on erilainen verrattuna aikaisempaan. Eroa on kuitenkin vain soittopuolta osoittavan numeron pystysuuntaisessa kohdistuksessa ja tekstin: ”SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE…” sivusuuntaisessa sijainnissa verrattuna katalooginumeroon ”PCS 3045”. Levyn nimen teksti: ”WITH THE BEATLES” on myös aavistuksen ylempänä. Aikaisemmin levyhyllyssä ollutta painosta en itse asiassa löydä sitten millään koko kirjasta. Harvinaisuudesta ei kuitenkaan ole kysymys, vaan yksi niistä loputtomista variaatioista. 


Tämä loistokuntoinen levy hankittiin YS-exportin tapaan, asiantuntijan sijaan antiikkikauppiaalta. Tällä kertaa Saksan naapurista Hollannista. Hinta oli erityisen kohtalainen ja oli ihan pakko ottaa kuvat paketoinnista, joka mukaili saksalaisen kauppiaan paketointitapaa. Yli 15 cm paksu paketti kestää kaikki olan yli heitot välillä Amsterdam-Helsinki. 1-puolen Till There Was You biisin krediitit omaava Willson on väärinkirjoitettuna tässäkin painoksessa: Wilson. i-kirjain on sen verran epäselvä, että voisihan tuo olla jopa Wllson…

Harvinaisuus: 1,5++
Paketti

Etupuoli


Etupuoli

Takakansi

Takakansi

Sisäpussi

Sisäpussi

Selkämys 

1-puoli

1-puoli, KT-verokoodi

1-puoli, Wilson

2-puoli