perjantai 12. toukokuuta 2017

A Hard Day's Night -LP (UK 1st pressing) STEREO wide font mid stereo

UK 1st pressing 1964, Parlophone PCS3058
mothers, stampers: 3AA, 2GL
YEX126-1 / YEX127-1
disc weight: 162 g
inner sleeve: Emitex rice

UK 60-luvun A Hard Day'Night -stereo LP on yksi suosituimmista levyhyllyn keräilykohteista, sillä painoksia ja niiden variaatioita on useita ja kuitenkin kyseessä on aina aika harvinainen levy. Jostain syystä, toistaiseksi oli jäänyt hankkimatta UK 1. painoksen 1. etikettivariaatio. Kaiketi sen vuoksi, että niitä liikkuu suhteellisen vähän ja hinnoittelu on sen mukaista.
1. painoksesta on neljä variaatiota. Kaikkein ensimmäisenä pidetään tällaista nyt hankittua, jossa etiketin fontti on "wide". Helpoimmin etiketin tunnistaa keltaisen tekstin "PARLOPHONE" oikella yläpuolella olevasta "STEREO" -tekstistä, joka on keskikokoinen. Muissa UK 1. painoksen variaatioissa se on pieni. UK 3. painoksessa se voi olla myös suuri. Kolmea kokoa siis, mutta 1. painoksessa vain kaksi eri kokoa. Oheisista kuvista on helppo nähdä ero.

UK 1. painos, keskikokoinen stereo, ihan ensimmäinen variaatio

UK 1. painos, pieni stereo

AHDN UK 1. painoksen variaatiot:


1. Etiketissä: Leveä fontti. "PARLOPHONE" oikella yläpuolella olevasta "STEREO" -teksti on keskikokoinen. Tästä ei ole tunnettuja variaatioita.
2. Etiketissä: Kapea fontti. "PARLOPHONE" oikella yläpuolella olevasta "STEREO" -teksti on pieni'
3. Sama kuin 2, mutta tekstin PCS perässä on piste eli "PCS."
4. Sama kuin 2, mutta biisien tekstit on levitetty. Ensimmäisellä rivillä on siis kaksi ensimmäistä biisiä kirjoitettu kokonaisuudessaan.

Tämä nyt hankittu on hienokuntoinen levy ja menee lehyllyssä investointi-osastoon. Tarkalleen ottaen, levyn ei pitäisi olla äärimmäisen harvinainen sillä mothers/stampers koodi on niinkin myöhäinen kuin 3AA, 2GL. Levyhyllyn pienen stereon variaatio on koodeilla 1AD, 2OD, eli on melkoisen varmaa, että etikettejä prässäiltiin sekaisin alkupään vinyyleihin. Tämä etiketti on on siis kuitenkin huomattavasti harvinaisempi kuin pienen stereon variaatio.

Harvinaisuus: 3


Kannen etupuoli

Kannen etupuoli

Takakansi

Takakansi

Sisäpussi EMITEX rice

1-puoli

1-puoli., keskikokoinen stereo

2-puoli