tiistai 19. heinäkuuta 2016

George Harrison: My Sweet Lord / What Is Life (UK 1st pressing) Harrisongs U.K

UK 1st pressing 1971, Apple R5884
mothers, stampers: 1GD, 1L
7YCE21511-1U / 7YCE21512-1U
Sleeve: Plain

Hyllyn singlelaatikoita täydennetään George Harrisonin UK 1. painoksella singlestä My Sweet Lord. UK 1. painos oli aiemmin jo hankittu originaalilla kuvakannella, mutta hieman jäi kaivelemaan se, että painoksen ihan ensimmäiset etiketit tulivat puutteellisilla krediiteillä etiketin vasemmassa laidassa ja hyllyssä olevan kuvakannellisen singlen etiketti oli nimenomaan sellainen variaatio, johon ne oli myöhemmin lisätty. 

Ohessa UK 1. painoksen etikettivariaatiot, en ole varma, että pitäisikö näissä puhua jo ihan eri painoksista..?


Nyt hankittu: Harrisongs (Mfd. In U.K) 

Hyllyssä aiemmin ollut: Harrisongs Essex Int. MCPS Britico NCB

Ylempi on siis pelkistetty Harrisongs, ilman muita krediittejä. Epäilemättä se on ihan ensimmäinen prässätty variaatio. Näistä Harrisongseista on kaksi etikettivariaatiota. Etiketit ovat muuten ihan samanlaiset, mutta toisessa (kuten tämä nyt hankittu) teksti "Mfd. In U.K" on kirjoitettu ilman viimeistä pistettä. Toisessa variaatiossa teksti on oikein: "Mfd. In U.K." Pistevariaatiot ovat vain kiinteän keskiön singleissä. Irrotettavan keskiön Harrisongs -singlet ovat ilmeisesti kaikki ilman viimeistä pistettä. 

Pidemmillä krediiteillä (Harrisongs Essex Int. MCPS Britico NCB) varustetuista etiketeistä variaatioita löytyy sitten jo paljon enemmän.

Mother/stamper -koodit puoltavat sitä, että Harrisongs ilman viimeistä U.K -pistettä olisi ihan ensimmäinen variaatio. Tässä ainakin on aikaiset 1GD, 1L ja Levyhyllyn kuvakannellisessa 4GHH, 2GPT. A-puolen omena on tumma näissä molemmissa singleissä. Myöhemmin sitä vaalennettiin.

Singlen B-puolella on sama juttu krediittien kanssa (jopa puuttuva piste), vaikka käsittelenkin tässä vain A-puolta. B-puolella saattaa olla eri variaatio etiketistä kuin A-puolella. Tässäkin on "U.K.", eli piste lisätty B-puolen etikettiin. 

Harvinaisuus: 1++



Levyhyllyn MSL UK-singlet


A-puoli, Harrisongs ja "Mfd. In U.K" ilman viimeistä pistettä


B-puoli


Levyhyllyssä aiemmin ollut, kuvakannellinen variaatio, jossa on krediitit Harrisongs Essex Int. MCPS Britico NCB