perjantai 27. toukokuuta 2016

Rubber Soul -LP (UK 2nd pressing) MONO, RIDGED LABELS

UK 2nd pressing 1965, Parlophone PMC1267
Mothers, stampers: 4/8RHT, 4ROD
XEX 579-4 / XEX 580-4
disc weight: 158 g
Inner sleeve: Emitex rise

Painokoneen lopputuote ei näytä EMI Hayesin tehtaan normiprässikoneen tuotokselta. Näissä "ridged labelseissa" on erityyppinen keskusta ja etiketin reunat tai sitten vain pelkät etiketin reunat. Joskus aiemmin ällaisten prässäysten arveltiin olevan sopimuslevy-yhtiön painama tuote. Niin ei kuitenkaan ole. Levystä löytyy ihan normaalit EMI:n painoksen mothers/stampers -koodit. The Beatlesin levyjä vain painettiin sellaisella volyymilla, että tiettävästi jopa käytöstä poistetut prässäyskoneet otettiin osittain uudelleen käyttöön.
Rubber Soulista löytyy ainakin kaksi erilaista (tavanomaisesta poikkeavaa) prässäystä. Aiemmin jo hyllyssä ollut on selkeästi hyvin erilainen prässäys ja nyt hankitussa on myös eroa sekä EMI:n normaaliin, että aiemmin hankittuun ridged labelsiin.
Tässä on 1-puoli aikalailla kuten aiemmassa nostettuine reunoineen, mutta 2-puoli on ulkonäöltään ihan normaalin näköinen prässäys kun taas aiemmassa se oli hyvinkin erilainen. Jos 1-puolia vertaa, niin ehkäpä etiketin nostettu reunus on aiemmin hankitussa hieman selkeämmin näkyvissä. 1-puolen etiketti on eri variaatio. Tässä on fonttina Sans-Serif, kun se aiemmin hankitussa on Times New Roman.
MT-verokoodi on painettuna 2-puolelle. MT piti poistua jo heinäkuussa 1963. Jostain syystä näissä ridged labeleissa on juuri MT, eikä oikea, eli KT. Siinä on varmaan joku yhteys vanhentuneeseen painokoneeseen. 
Tällaisia ridged labeleita tavataan levyissä  A Hard Day's Night (mono), Rubber Soul (mono) ja Revolver (mono).

Vertailun vuoksi tässä siis aiemmin hankittu ridged label:
http://tapio-thebeatles.blogspot.fi/2015/02/rubber-soul-lp-uk-2nd-pressing-mono.html

Tämän levyn takakannessa on pieni painovirhe, alkuperäistä painomustetta on jotenkin roiskunut Paulin silmän päälle. 

Harvinaisuus: 2,5-


Kannen etupuoli

Takakansi

Takakansi, additional factory ink on Paul's eye

Takakansi

Sisäpussi, Emitex riisi

1-puoli

1-puoli

1-puoli

2-puoli

2-puoli, MT verokoodi