torstai 31. maaliskuuta 2016

Magical Mystery Tour –2EP (UK 1st pressing) STEREO, solid centre 1AA

UK 1st pressing 1967-1969, Parlophone SMMT-1
mothers, stampers: 5LM, 1AA / 2PD, 4PP
7YCE 18435-1 / 7YCE 18434-2 / 7YCE 18436-1 / 7YCE 18437-1
Sleeve: Gatefold picture sleeve + inner, blue lyrics

Levyhyllyn MMT 2EP-sarja saa hieman harvinaisempaa täydennystä. Melko kauan tätä haeskelinkin. UK 1. painos ilmestyi monona ja stereona. Kumpikaan sellaisenaan ei ole erityisen harvinainen. Monoja on painettu kyllä määrällisesti vähemmän ja niistä kiinteällä keskiöllä vielä vähemmän kuin irrotettavalla. 

Se miksi tämä stereolevy on harvinaisempi kuin muut UK 1. painokset johtuu siitä, että solid centrenä, eli kiinteällä keskiöllä ei lähtökohtaisesti painettu kuin monoa. Tämä stereo solid centre on kyllä olemassa, mutta se on luultavasti jonkin tyyppinen virhe painoksessa ja painosmäärä on pieni. Huomattavaa on se, että vain ensimmäinen levy (puolet 1 & 2) löytyy kiinteällä keskiöllä. Toistaiseksi ei ole tiedossa, että kakkoslevyä (puolet 3 & 4) olisi löytynyt UK 1. painoksen stereona muuta kuin irrotettavalla keskiöllä (push-out centre). 

Tätä solid centreä SIUK-tekstillä on tavattu ainakin kahtena versiona. Kakkoslevy saattaa olla kuten tässä, normaali SIUK irrotettavalla keskiöllä tai sitten se voi kiinteän keskiön stereolevy ilman SIUK-tekstiä, mutta GRAMOPHONE -rimmillä. Jälkimmäisessä tapauksessa voi siis olettaa painoksen olevan vuodelta 1969.

Sininen lyrics-liite on normaalista poikkeava siinä mielessä, että painatus on tullut sivujen läpi. Painomustetta on ilmeisesti lorahtanut enemmän kuin olisi tarvis. 

2-puolen mother/stamper on varsin aikainen 1AA. On hankalaa löytää MMT EP-levyjä aikaisilla koodeilla.

Harvinaisuus: 3-



Levyhyllyn MMT 2EP:t, monot ja stereot. Sinisemmät kannet ovat 70-luvun painoksia.


Avattavan kannen etupuoli


Takakansi


Takakansi


Virheellinen lyrics-liite. 


Virheellinen lyrics-liite. 


Virheellinen lyrics-liite. 


Virheellinen lyrics-liite. 


Kannen takasivu


Kannen takasivu


Wavy inner, eli ylälaita aaltoilee


1-puoli


1-puoli


1-puoli


2-puoli, mother 1


2-puoli, stamper AA


2-puoli


2-puoli


2-puoli


3-puoli


4-puoli