mothers, stampers: 1GGP, 5TM
7XCE 18341-4 / 7XCE 18342-1
Sleeve: -
Englannista, tarkemmin ottaen Leedsistä, West Yorkshiresta tuli neljä Factory Sample-tarralla varustettu singleä nippuna. Käsittelen kunkin yksitellen, eri päivityksenä.
Nippu on varsin mielenkiintoinen. Ei Factory Sample-tarroilla varustetut singlet sinänsä ole harvinaisia, mutta näissä kiinnosti alkuperä ja aina on toive löytää jotain spesiaalia. Singlet on toimitettu alun perin ilmeisesti Norwichiin. Kansissa on osoite leimattuna: W.E.Willson’s (Music) LTD. 24 White Lion Street. En tiedä mitä muuta soitin- ja musiikkikaupan omistaja puuhaili tai myi, mutta oletettavaa, että soitti ainakin singlejä. Singlet ovat vain vähän soitettuja, joten lienevät maanneet arkiston kätköissä. Kansiin on tarkkaan dokumentoitu kaikenlaista, kuten ilmestymispäivä, levytyspäivä, kestot, ja kataloginumerot.
Kyseistä kauppaa ei enää ole, netissäkin tietoa on vain muutama maininta asiakkailta, jotka aikoinaan niillä kulmilla pyörivät.
Jos tarkastelee ensimmäiseksi We Can Work It Out –singleä, voi huomata, että se on ihan normaali UK 2. painoksen prässäys, jonka tunnistaa helpoimmin etikettiä kiertävästä tekstistä ja joka alkaa sanoilla: ”THE GRAMOPHONE CO. LTD…”. UK 1. painos alkaa taas vanhemmalla: “THE PARLOPHONE CO. LTD…”.
WCWIO / DT oli aikoinaan tupla A-singlejulkaisu. Singlen molemmat puolet ovat siis merkitty A-puoleksi.
Täydellinen 1965-1969 UK-sarja tätä singleä olisi jotakuinkin seuraavanlainen:
Demo, valkoinen pohja suuri punainen A-kirjain molemilla puolilla
1.painos: teksti ”THE PARLOPHONE” (irrotettava keskiö) (2 erilaista variaatiota)
1.painos: teksti ”THE PARLOPHONE” (kiinteä keskiö) julkaistu vasta1969
2. painos: teksti ”THE GRAMOPHONE” (teksti NCB on omalla rivillään)
2. painos: teksti ”THE GRAMOPHONE” (teksti NCB on samalla rivillä kuin SONGS) (5 erilaista variaatiota)
3. painos: ilman tekstiä ”SOLD IN UK…” (irrotettava keskiö)
3. painos: ilman tekstiä ”SOLD IN UK…” (kiinteä keskiö)
Kokonaismääräksi tulee siis 12. Näistä harvinaisin on ilman muuta demo. Seuraavaksi harvinaisemmat ovat kiinteän keskiön 1. ja 3. painokset. 1. painoksen kiinteä keskiö on hämäävä. Etiketti on sama kuin 1. painoksessa, mutta todellisuudessa single on painettu vasta 1969, sillä molempien puolien mother on 12. Loput näistä singleistä ovat melko tavallisia.
Sitä en tiedä miten nämä singlet päätyivät Leedsiin, mutta siellä visiteeranneena tiedän ainakin sen, että duunarit käyvät ja töissä New Castlessa ja muuallakin Englannissa. Muutaman tunnin junamatkan päässä on Norwich.
Niin tai näin, kiva laittaa tämä Levyhyllyyn vaikka ei olekaan kummoinen keräilyharvinaisuus. Ehkä enemmän kiinnostaa tuo alkuperä.
Harvinaisuus: 1,5-
Neljä Factory Sample singleä |
Neljä Factory Sample singleä, kääntöpuolet |
W.E. Willson's leima |
Levyhyllyn WCWIO singlet |
A-puoli |
A-puoli |
A-puoli |