perjantai 4. huhtikuuta 2014

A Hard Day’s Night -LP (UK 3rd pressing) STEREO

UK 3rd pressing 1969, Parlophone PCS3058
Mothers, stampers: 34PM, 2MH
YEX126-1, YEX127-1
disc weight: 145 g
Inner sleeve: Sepia advertising

A Hard Day’s Night -LP:n UK 3. stereopainoksesta on tiettävästi vain kaksi etikettivariaatiota. Nyt levyhyllyyn saatiin se puuttuva. Ero kahden etiketin välillä on aika pieni. Parhaiten sen huomaa kun toisessa soittopuolta osoittavat numerot ”1” ovat otsikon ”Songs from the film: A HARD DAY’S NIGHT” sisäpuolella, kun taas toisessa ne ovat ulkopuolella. Otsikkoa on siis tiivistetty ja se on kirjoitettu hieman pienemmällä fontilla. Tekstissä ”PCS3058” on tässä jälkimmäisessä vain yksi ”välilyönti”, kun toisessa on pidempi väli.
Verokoodia en löydä tästä nyt hankitusta. Se onkin yleisempää, kun puhutaan vuoden1969 painoksesta. Aikaisemmasta se kuitenkin löytyy, 2-puolelta. KT-verokoodilla varustettu on epäilemättä hieman harvinaisempi ja ainakin joka tapauksessa painettu ennen tätä toista variaatiota. Verokoodi jäi pois suuremmilta osin jo tammikuussa 1969, joten nämä kelta-mustat 1969 painokset pitäisivät olla niitä ihan viimeisiä, jossa sellainen voisi olla. Tiettävästi on kuitenkin todisteita, että KT-verokoodia painettiin ”vahingossa" vielä 70-luvun alkuvuosina.


Sisäpussistakin sen tietysti myös huomaa kumpi näistä on tullut ensin myyntiin. Molemmat ovat advertising sepia, mutta erilaiset. Tämä jälkimmäinen sisäpussi on periaatteessa 1970-1973 levyissä, mutta näköjään jo 1969 levyistäkin saattaa löytyä. Toinen sisäpussi on hieman yleisempi 1966-1970 versio. Parlophonen ja Applen sisäpussit löytyvät tämän blogin oikeasta reunasta, jos tarkempi tutkiskelu kiinnostaa. Kuten myös tämän levyn toinen variaatio. Enemmän kuin se, että sain kokoelmaan puuttuvan UK-painoksen variaation, ilahduttaa vielä enemmän kunto. Levy on hyvin lähellä MINT-kuntoista. Kannet ja sisäpussi ovat jotakuinkin melkein Excellent.
Levyhyllyyn siis työnnettäväksi varsin hienokuntoinen AHDN UK 3. painoksen stereoalbumi. Kansi on pienellä stereo-logolla ja flipbackeillä varustettu Garrod & Lofthousen tuotos.

Harvinaisuus: 1,5++

Etupuoli

Etupuoli

Takakansi

Takakansi

Sisäpussi

1-puoli

2-puoli