perjantai 9. elokuuta 2013

Love Songs –2LP (INDIA 1st pressing) YELLOW-BLACK PARLOPHONE

India 1st pressing 1977, Parlophone PCSP 721
Mothers, stampers: 2D, D, 2O, L
YEX971-1 / YEX974-1 , YEX972-1 / YEX973-1
disc weights: 149g and 144g

”Love Songs” tupla-albumi on suhteellisen turha kokoelmajulkaisu, ainakin levyhyllyn mielestä. Jos ja kun se pitää kuitenkin hankkia kokoelmaan, ajattelin, että on parasta hankkia sellainen kappale jossa on jotain spesiaalia. UK-julkaisuissa ei oikein ole, mutta Intian painos kiinnostaa enemmän. Intiassa tämä 2LP julkaistiin Parlophonen levymerkillä, kuten Englannissakin, mutta etiketti on perinteinen klassikko: kelta-musta. Tässä on ehkä kysymys enemmän kelta-mustan tuomasta tunnetasosta, kuin harvinaisuudesta, vaikka tämä onkin UK-originaalia huomattavasti harvinaisempi. Sitä en tiedä, ilmestyivätkö kaikki Intian ”Love Songs”-kokoelmat tällä etiketillä vai kenties jollain muulla.
Tässä tuplassa on näköjään kaksi erilaista etikettiä. Ainakin kahta eri etikettivariaatiota on siis olemassa. 2-puolen etiketti on erilainen kuin muut. 1- ja 4-puolet ovat samassa levyssä ja 2- ja 3-puolet taas toisessa levyssä. Matriisit on painettu samalla ”DUM DUM”:n logiikalla, eli 1-levyn matriisit ovat YEX971-1 ja YEX974-1.
Etiketit ovat hienot ja levyjen paino on aika normaalia 60-luvun puoliväliä, joten rahalle saa siinäkin mielessä vastinetta. Tämä voisi olla kuin jokin 60-luvun brittipainos, vaikka kokonaisuus on painettu vasta 1977. Kannen etupuolella on Parlophonen logo jota ei muiden maiden painoksissa tiettävästi ole. Takakansikin on paljon hienompi kuin UK-originaalin pelkistetty, josta saa ennen kaikkea vain halvan vaikutelman. 


Harvinaisuus: 1,5


Etupuoli

Etupuoli

Takakansi

Takakansi

Koko paketti

1-puoli

2-puoli

3-puoli

4-puoli

1-puolen matriisi