perjantai 17. elokuuta 2018

Ticket To Ride / Yes It Is (UK 1st pressing) thick font

UK 1st pressing 1965, Parlophone R5265
mothers, stampers: 6GMA, 6GOG
7XCE19254-3 / 7XCE19255-2
Sleeve: Parlophone company sleeve

UK 1. painoksen Ticket To Ride -singlen hieman harvinaisempi fontti on ns. thick font. Kyseessä on sama kirjasinlaji, jota käytettiin myös seuraavassa, eli Help! -singlessä. Tämä thick font-etiketti on Ticket To Riden loppupään levyissä, vaikka kyse onkin siis edelleen vuoden 1965 painoksesta. Siitä on todisteena esimerkiksi tämänkin singlen varsin myöhäiset mother/stamper -koodit.

Thick font-etiketistä on ainakin kaksi variaatiota, vaikka painosmäärän oletetaan olevan suhteellisen pieni verrattuna tutumpaan thin font TTR-singleen. Kaksi variaatiota poikkeaa toisistaan ainoastaan hyvin marginaalisesti. Kyseessä lähinnä etiketin vasemmanpuoleisen tekstin: NORTHERN SONGS NCB:n sanan NCB liikahtamisesta hieman oikealle. NCB:n kirjain N on siis keskitetty sanan SONGS  kirjaimen O kohdalle tai sitten hieman siitä oikealle. Tässä hyllyyn hankitussa O ja N ovat kohdistettu päällekkäin, ks. kuvat. Kahdesta variaatiosta ei pysty ennustamaan, että kumpi olisi harvinaisempi. 

Levyhyllyn edellisessä Ticket To Ride-päivityksessä, lokakuussa 2015, tämä levy laitettiin hankintalistalle, mutta ei sitä oikeasti näin kauan ole etsitty. Asia tuli vain hiljattain mieleen ja hankinta onnistui varsin nopeasti ja edullisesti. Aika harva myyjä tietää fontin olevan hieman harvinainen, eli sitä myydään kuin muitakin "perus" UK 1. painoksen Ticket To Ride-singlejä. Jos asia on myyjän tiedossa, hinta saattaa olla 5-10-kertainen. 

Harvinaisuus: 1,5+

A-puoli

B-puoli