lauantai 16. kesäkuuta 2018

The Capitol Albums, UK EXPORT collection review

UK exportteja on hankittu levyhyllyyn suhteellisen paljon ja siten onkin aika tehdä inventaario ja tarkastelu siitä mitä vielä puuttuu. UK exportit jaan Spizer/Daniels -kirjan Beatles For Sale On Parlophone Recordsin mukaan seuraavasti:

a) The Capitol Albums: Something New, The Beatles' Second Album ja Beatles VI
b) Hey Jude!
c) Apple Albums on Parlophone: The Beatles, Abbey Road ja Let It Be
d) Yellow Submarine on Odeon
e) Coloured vinyl: Magical Mystery Tour (keltainen), The Beatles (valkoinen), Abbey Road (vihreä) ja Let It Be (valkoinen)

Tässä ensin siis tarkasteltavaksi The Capitol Albums-osio. Levyhyllystä puuttuu Spizer/Daniels-kirjan mukaan vielä seuraavat:

Kannet

Kahden flipbackin kansia on ainakin levystä The Beatles' Second Album, muista ei ole varmuutta. Näiden ajankohta on kuitenkin kirjan perioidin 1962-1970 ulkopuolella ja niitä voidaan tavata vain kahden EMI-logon painoksissa vuosilta 1971-1973.

Levyt

PAREX 101.SR2A
PAREX 101.SR3A(i)
PAREX 103.SR1A(ii)
PAREX 103.SR1A(iii)
PAREX 104.SR1A(ii)
PAREX 104.SR1A(iii)

Kirjaan nähden lisäyksenä hyllyssä on mm. dokumentoimaton 1969 Something New variaatio, jossa teksti THE BEATLES on kirjoitettu isommalla kuin kirjassa esitetyt PAREX 101.SR4A(i) ja SR4A(ii). 


THE BEATLES suurella

The Capitol Albums on hyllyssä suhteellisen hyvällä mallilla, sillä kaikken hankalimmat virhepainokset: Something New SIUK-tekstillä, Second Album McCarthy-virheellä ja Beatles VI SIUK-tekstillä ovat jo kokoelmassa. Em. puuttuvat ovat lähinnä marginaalisia variaatioita, joissa osassa viitataan jopa vain soittopuolta osoittavaan numeron korkeutta suhteessa muihin teksteihin, joka on asiana vähän niin ja näin, että onko kyseessä oikeasti variaatio. Hyllyn missio ei tietenkään täyty kunhan kaikki ovat hyllyssä.

Kaiken kaikkiaan nämä UK exportit ovat aika harvinaisia levyjä, asteikko on välillä 3 - 4+. Harvinaisin on ilman muuta Beatles VI virhepainos tekstillä: "SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE...". 

The Capitol Albums, UK EXPORT


The Capitol Albums, UK EXPORT


Bruce Spizer & Frank Daniels: Beatles For Sale On Parlophone Records, Capitol Albums.