lauantai 28. lokakuuta 2017

George Harrison: Got My Mind Set On You / Lay His Head (UK 1st pressing) Limited Edition BOXED SET

UK 1st pressing 1987, Dark Horse Records W8178
mothers, stampers: n/a
W8178A//2D420R / W8178B//2D420R
Sleeve: Boxed Set

Georgen albumilta Cloud Nine lohkaistiin kaksi singleä. Molemmat ilmestyivät Englannissa 7" ja 12" kuvakantisina, 12" kuvavinyyleinä ja 7" Limited Edition bokseina. Aiemmin hyllyssä oli jo When We Was Fab boxed set. Nyt sen kaveriksi saatiin Got My Mind Set On You. Vaikka boksi onkin ulkoasultaan tukeva kokonaisuus, sisältö on aika vaisu. Boksissa on vain 7" vinyylisingle mustassa pussissa ja kaksi postikorttia. Keräilyboksilta odottaisi hieman enemmän. Kokoeilman täydennyksenä toki paikallaan ja hinta on poikkeuksetta varsin edullinen. Molempia bokseja on tarjolla säännöllisesti, vaikka kyseessä olikin LE-painos. Painosmäärää on kuitenkin kovin vaikea arvioida.

Harvinaisuus: 1++


Cloud Nine singlelohkaisu GMMSOY ja boksit WWWF & GMMSOY

Boksi avattuna

A-puoli

B-puoli

sunnuntai 22. lokakuuta 2017

With The Beatles -LP (UK 3rd pressing) STEREO misaligned stereo label

UK 3rd pressing 1966-1968, Parlophone PCS3045
Mothers, stampers: 3RA, 25MT
YEX110-2 / YEX111-2
disc weight: 144 g
Inner sleeve: Patent Nos 1,125,555

With The Beatles albumin dokumentoituja UK 3. painoksen variaatioita on viisi erilaista. Painosten ajankohta ajoittuu periodille 1966-1968, ennen viimeistä kelta-mustaa, joka tuli vuonna 1969. Nyt hyllyyn hankittu levy on hieman erikoinen parista syystä, jotka molemmat ovat etiketin 1-puolella. Teksti: "SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE..." on kirjoitettu ylimääräisellä pisteellä, eli "SOLD IN.U.K. SUBJECT...". Virhettä tapaa useammissakin UK-levyssä, joten sille ei juuri lisäarvoa voi antaa. Muihin UK 3. painoksiin tämän tekee erilaisemmaksi se, että etiketin STEREO-teksti on jostain syystä keskitetty virheellisesti liian oikealle niin, että se menee keltaisen PARLOPHONE-tekstin E-kirjaimen oikealta puolelta yli.
Takakanteen palasi UK 2. painokseen jo aiemmin korjattu virhe You Really GOTTA Hold On Me. 2-puolen etiketissä lukee oikein You Really Got A Hold On Me.

WTB UK 60-luvun stereoalbumeissa oli virheellisiä painoksia jopa enemmän kuin täysin virheettömiä. Niitä käsiteltiin aiemmin luettelon muodossa, joten en palaa yksityiskohtaisemmin siihen aiheeseen. Sen verran listaa voisi tarkentaa, että näköjään tuo GOTTA-virheellistä kantta käytettiin jo osassa 3. painoksen viimeisistä levyistä, eikä pelkästään 4. painoksessa. 
Tätä stereo -tekstin sijaintia ei ole erikseen dokumentoitu Spizer-Danielsin kirjassa Beatles For Sale on Parlophone Records. Variaatio saattaa silti kuulua tuohon em. viiden joukkoon.

Harvinaisuus: 2

Kannen etupuoli

Takakansi

Takakansi

Sisäpussi

1-puoli

1-puoli, STEREO-sana huomattavan oikealla

2-puoli

tiistai 17. lokakuuta 2017

John Lennon & Yoko Ono: Milk And Honey (UK 2nd pressing) Limited Edition Picture Disc, thick vinyl

UK 1st pressing 1984, Polydor POLHP5
mothers, stampers: n/a
POLHP+5+A ORLAKE / POLHP+5+B ORLAKE
disc weight:224 g
inner sleeve: n/a

John Lennonin UK-diskografian ainoa virallinen LP-kuvavinyyli tehtiin pitkäsoitosta Milk And Honey vuonna 1984. Painoksia on tiettävästi kaksi, joista ensimmäinen ilmestyi 2000 kpl ja toinen 1000 kpl rajoitettuina painoksina. Näissä kahdessa merkittävin ero on vinyylin painossa. UK 1. painos oli kevyempi, painoa noin 120-140 g, jota en pysty tarkemmin vahvistamaan, sillä sellainen puuttuu kokoelmasta. Painoa oli kuitenkin enemmän kuin originaalissa mustassa vinyylissä, joka painoi ajankohtaa kuvaavasti vain 112 g. Tämä hyllyyn saatu UK 2. painos painaa peräti 224 g.
Sikäli kun em. painosmäärät pitävät paikkansa, erityisesti tämä 2. painos on melkoisen harvinainen. Se ei kyllä näy tarjonnassa, sillä tuotetta on säännöllisesti saatavilla. Tai siis ainakin jompaa kumpaa, 1. tai 2. painosta. Aika harvoin levystä ilmoitetaan, kumpaa painosta se on tai painoa. Harva edes varmaan osaa ajatella levyn punnitsemista. Yhtä kaikki tällä haen siis sitä, että nykyisin kuvalevyjen painaminen on helppoa ja onko takeita siitä, ettei väärennöksiä ole? Tässä luottaisin matriisiin. Käsinkirjoitettuna (hand-etched) soittoalueen ulkopuolelta pitää löytyä 1-puolella: POLHP+5+A ORLAKE ja 2-puolelta: POLHP+5+B ORLAKE. Sana ORLAKE on lähes vastakkaisella puolella POLHP nähden. 
En ole selvittänyt painettiinko näitä muissa maissa Englannin lisäksi. Tässä levyssä on pieni värivirhe 1-puolella, joka näkyy parina juovana keskiöstä poispäin.

Harvinaisuus: 1,5++


1-puoli

2-puoli

2-puoli, made in england

2-puoli, matriisi POLHP+5+B

2-puoli, matriisi  ORLAKE

perjantai 13. lokakuuta 2017

All Together Now / Hey Bulldog (French 1st pressing) MONO

French 1st pressing 1972, Apple 2C006-04982 M
mothers, stampers: n/a
M3 284082 04982MA21 / M3 284083 04982MB21
Sleeve: Picture sleeve

All Together Now / Hey Bulldog -singlediskografiaa lisätään levyhyllyyn. Nyt kyseessä on ranskalainen painos aiemmin hankittujen hollantilaisen ja saksalaisen kaveriksi. Ranskan painoksessa erikoisuutena voidaan pitää sitä, että se ilmestyi muista maista poiketen monona. Siksikin se oli tarpeellista saada. Ranskan Applen katalogikoodin viimeinen kirjain M kertoo, että kyseessä on mono. Biisithän ovat leikattu Yellow Submarinelta, joten tämä mono on tehty vain yhdistämällä stereokanavat monoks. Varsinaista monomiksausta ei siis koskaan tehty. 
Etikettivariaatioita on mahdollisesti ainakin kaksi. Niiden ero on tosin vain omenan värissä, jossa toinen on selkeämmin vihreä ja toinen vaalempi. Ei ole täyttä varmuutta onko se vain painamisprosessissa tullut väriero ja voidaanko niitä ylipäätänsä luokitella luokitella toistensa variaatioksi. 

Harvinaisuus: 1,5++

Kannen etupuoli

Takakansi

A-puoli

B-puoli

perjantai 6. lokakuuta 2017

Paul McCartney: Flaming Pie -LP (US 1st pressing) STILL SEALED

US 1st pressing 1997, Capitol / MPL C1 7243 8 56500 1 7
Mothers, stampers:
C1-56500-A-1 MASTERDISK / C1-56500-B-1 MASTERDISK
disc weight: 330 g (with sealed sleeve)
inner sleeve: custom

Ehkä hieman yllättäen, yksi Paul McCartneyn harvinaisimmista normaaliin jälleenmyyntiin tarkotetuista albumeista on Flaming Pie -LP vuodelta 1997. Vinyylipainos kaiketi myytiin loppuun varsin nopeasti ja painosmäärä oli ainakin kysyntään nähden pieni. Levyä painoi UK/EU:n alueella Parlophone/MPL  ja USA:ssa Capitol/MPL.

Levyhyllyä haluttiin täydentää iskemättömällä vinyylillä, sillä kun VG -kuntoisestakin joutuu maksamaan suhteellisen korkeaa hintaa niin miksei sitten saman tien soittamaton? Yllättävän kauan sellaista Flaming Pietä sai metsästää, mutta lopulta löytyi sopiva. Levy on Capitolin painos ja vielä avaamattomana tehtaan muoveissa. Kannen etupuolella on hype-tarra ja alkuperäinen hintalappu $11.99. 

Joissain piireissä on käyty keskustelua Flaming Pien UK/EU ja US -painosten kuuntelukokemusten eroavaisuuksista. Jonkun mielestä Capitol ja jonkun muun mielestä Parlophone kuulostaa paremmalta ja jonkun mielestä molemmat samanlaisilta. Joka tapauksessa molempien painosten soittoalueen ulkopuolella on teksti: "MASTERDISK", joka kertoo siitä, että masterointi olisi sama. Tuo asia taitaa jäädä tarkemmin selvittämättä, sillä hyllystä puuttuu toistaiseksi Parlophone ja tämä Capitol jää kapseloituna hyllyyn.

Huutonetin lisäkuvat, lokakuu 2023:










Harvinaisuus: 2,5+ (uudenveroinen)



Kannen etupuoli

Hype-tarra

Alkuperäinen hintalappu

Takakansi

Takakansi

Selkämys, eli spine