perjantai 16. syyskuuta 2016

Ringo Starr: Back Off Boogaloo / Blindman (UK 1st pressing)

UK 1st pressing 1972, Apple R5944
mothers, stampers: 1GG, 1AD
7YCE21635-3U / 7YCE21636-1U
Sleeve: Picture sleeve

Levyhyllyssä ei ole ollut toistaiseksi kovinkaan paljon tilaa Ringo Starrin singletuotannolle, mutta nyt sitäkin osastoa korjataan hieman. Back Off Boogaloo on Ringon toinen UK-single-julkaisu. Kuten ensimmäinenkin, tämä ilmestyi alun perin kuvakannella.

Keräilymielessä melko helposti hankittava single, mutta josta on 22 erilaista sinisen omenan etikettivariaatiota. Lisäksi kaksi erilaista demoa ja yksi myöhäisempi vihreän omenan julkaisu. Jos haluaa täydellisen UK-diskografian kaikkine variaatioineen, pitäisi kokoelmassa olla nykytiedon mukaan siis ainakin 25 kappaletta BOB-singleä. 
Demot ilmestyivät totutusti irrotettavalla keskiöllä ja sinisen omenan variaatioista ainakin viisi. Pääosa kaikista on siis kiinteällä keskiöllä. Etikettivariaatioiden keskinäisiä eroja en ala edes luettelemaan, mutta pääosin kyse on yksinomaan A-puolen vasemman laidan tekstien:

(7YCE.21635)

R5944
Starling
Music
Essex 
International
MCPS. Britico
NCB.

℗1972

The Gramophone
Company
Limited

keskinäisestä keskittämisestä. Ilmeisesti riittävän laadukkaaseen lopputulokseen ei päästy ihan helposti kun variaatioita oli noinkin paljon tai sitten vain etikettejä painettiin eri koneilla ja joissa tekstejä aseteltiin toisistaan poikkeavasti. 


A-puoli, 1GG Tekstit on keskitetty reunaa myötäillen

A-puoli, 4LO tekstit keskitetty eri tavalla, samoin P1972

A-puolen matriisi päättyy  ilmeisesti kaikissa UK 1. painoksissa  -3U ja B-puoli -1U. 


On arveltu ja spekuloitu, että singlen A-puolen biisi olisi sisältänyt hieman ilkeämielisen viestin Paul McCartneylle jolle Starr, Harrison ja Lennon olivat aikanaan antaneet lempinimen Boogaloo. Sanoituksessa on mm. värssyt: 


Wake up, meat head,

Don't pretend that you are dead,
Get yourself up off the cart.

Get yourself together now

And give me something tasty.
Ev'rything you try to do,
You know it sure sounds wasted. 


Ringo on kiistänyt, että sellaisesta olisi kyse vaan biisi olisi Marc Bolanin inspiroima.


Keräilyn kannalta UK-painoksista harvinaisimmat ovat kaksi sinisen omenan demoa ja lisäksi 80-luvulla painettu vihreän omenan etiketti. Hinta saattaa niissä nousta jopa kolminumeroiseksi. 


Ohessa kuvat myös levyllyn aiemmasta BOB-singlestä, joka tuli aikanaan ilman kuvakantta, Applen matassa sisäpussissa. Mothers/stampers -koodi on 4LO, 1&4 GDR, eli huomattavasti myöhäisempi. Kuitenkin UK 1. painos sekin. Voisi ajatella, että kuvakansia riitti vain alkupään singleihin, ei ihan kaikkiin.

Kuvakansi on varsin altis ringwearille ja muullekin kulumiselle samoin kuin muutkin Applen pahviset, laminoimattomat mustat kuvakannet.

Harvinaisuus: 1+



Levyhyllyn Boogaloo -singlet

Kannen etupuoli

Takakansi

A-puoli (1GG, 1AD)

B-puoli (1GG, 1AD)

A-puoli (4LO, 1&4 GDR)

B-puoli (4LO, 1&4 GDR)