tiistai 16. kesäkuuta 2015

I Want To Hold Your Hand / This Boy (UK 2nd pressing) “SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE…”

UK 2nd pressing 1968, Parlophone R5084
mothers, stampers: 16MLA, 22MAM
7XCE 17559-1N / 7XCE 17560-1N
Sleeve: Parlophone Company sleeve

Jopa kiusallisen harvinainen I Want To Hold Your Hand UK 2.painos levyhyllyyn. Tätä on odoteltu jo jonkin aikaa.
Originaalia IWTHYH –singleä painettiin jo alun perin melkoinen määrä. UK 1. Parlophonen painoksen lisäksi sitä tilattiin lisäksi kahdelta sopimustoimittajalta, kun EMI:n oma kapasiteetti ei riittänyt. Oriole ja Decca painoivat siis oman osansa. Painokset olivat sen verran suuria, että nämä sopimussingletkin ovat  melko tavallisia, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta: kiinteän keskiön Oriolen painos on toisaalta sitten taas erityisen harvinainen.

Koska singleä painettiin niin suuria määriä heti 1963, tarvetta 2. painokselle ei ollut pitkään aikaan. Vuonna 1968 painettiin kuitenkin pieni määrä lisää, jolloin keskiössä on teksti “SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE…”.
Vuoden 1969 painosta ei tästä singlestä tehty, vaan 1968 SIUK:n jälkeen levyä painettiin seuraavaksi 1972. Silloin ilmestyi hieman eriskummallinen yhden EMI-laatikon etiketti, jossa etikettiä kiertävä teksti oli ”THE GRAMOPHONE CO. LTD…”. Vuonna 1976 samantyylinen etiketti ilmestyi singlesboksia varten, mutta tällöin etikettiä kiersi ”THE EMI RECORDS LTD…”. IWTHYH on ainoa The Beatles single, joka ilmestyi tuolla ”GRAMO” –tekstillä ja yhdellä EMI-laatikolla.

Harvinaiset UK IWTHYH singlet :
Demo, Parlophone
Solid centre Parlophone 1. painos
Solid centre Oriole 1. painos
Solid centre Parlophone (“SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE…”) 2. painos
Push-out centre Parlophone (“SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE…”) 2. painos

Melko tavalliset UK IWTHYH singlet:

Push-out centre, Parlophone 1. painos (N.C.B. tai ilman N.C.B.) 
Push-out centre, Decca 1. painos (N.C.B. tai ilman N.C.B.)
Push-out centre, Oriole 1. painos (N.C.B. tai ilman N.C.B.)
Push-out, Parlophone 70-80-luvun painokset yhdellä EMI-laatikolla (hieman harvinaisempi on yhden EMI-laatikon etiketti 70-luvun alkupuolelta, jonka kehää ympäröivä teksti alkaa sanoilla: ”The Gramophone Co. Ltd…”)

Virheelliset (harvinaiset) UK IWTHYH singlet:
A-puolen etiketti on sama kuin 1. painoksessa ja B-puolella on yhden EMI-laatikon etiketti vuodelta 1976.
Push-out centre Parlophone (“SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE…”) 2. painos. Levyn molemmilla puolilla on This Boy –etiketti.

Listan harvinaiset singlet ovat hinnaltaan kolminumeroisia, eikä ensimmäinen luku ole yleensä yksi. Tavalliset singlet ovat joistain euroista pariin kymppiin. Näiden välimaastoon voivat mennä vaikka ”FACTORY SAMPLE” –tarralla varustetut tai hyvin aikaisella mothers/stmpers –koodilla merkityt singlet. 1G, 1G saattaisi olla hyvinkin arvokas, jos sellainen löytyisi. Demo-levyn mother/stamper-koodi on monesti 3H, 1TL eli demoa ei painettu heti alussa.
Jos vertaa IWTHYH SIUK singlen harvinaisuutta vaikka Love Me Do:n SIUK-tekstillä varustettuun, niin IWTHYH on karkeasti ottaen puolet kalliimpi, mutta oikeasti vielä sitäkin enemmän harvinainen. Näitä tulee vastaan jopa harvemmin kuin solid centreä.



Harvinaisuus: 4


Levyhyllyn IWTHYH-UK singlejä. Kuvasta puuttuu singles collectionin 1976 ja 1982 painokset,


Parlophonen pussi


Parlophonen pussi


A-puoli


A-puoli


A-puoli, matriisi


B-puoli


B-puoli


B-puoli, matriisi