lauantai 24. tammikuuta 2015

Long Tall Sally -EP (UK/EU pressing) Record Store Day 2014

UK pressing 2014, Parlophone GEP8913
mothers, stampers: n/a

UK 1st pressing 1964, Parlophone GEP8913
mothers, stampers: 4PT, 1OR
7TCE822-1N / 7TCE823-1N

Hieman jälkijunassa hankin Record Store Day 2014 Black Friday julkaisu Long Tall Sally –EP:n. Kovin Limited edition tämä ei kuitenkaan liene, kun useissa levykaupoissa tätä on edelleen saatavilla. Jossain arveltiin painoksen olevan 7000 kappaletta, joka kuulostaa kyllä aika pieneltä. Näitä levyjä oli siis ainakin 10 cm nippu Tukholmassa, Bengansin levykaupassa. 99 kr ei ole paljon The Beatlesin EP-vinyylilevystä.
Sikäli kun tässä blogissa ei ole esitelty aiemmin originaaliakaan, laitan kuvat siitä vertailun vuoksi. Originaaliakin saa kyllä aika helposti. Ikäeroa näillä kahdella on siis melko tarkkaan 50 vuotta.  Black Friday -painos jääköön muoveihin, avaamattomaksi. 
Originaalin UK 1. painoksen etikettivariaatioita on peräti seitsemän.
Tässä vaiheessa tekee aina mieli luovuttaa. Ei niitä kaikkia ikinä löydä. Tai voisi löytääkin, jos vaikka keskittyisi yhden vuoden ajan etsimään pelkästään niitä seitsemää. Liian työlästä ja tylsää hommaa. Levyjen keräily pitää olla hauskaa. 

Long Tall Sally oli aikanaan erinomainen julkaisu, sillä se sisälsi neljä biisiä, joita ei julkaistu muilla levyillä, vaan vasta 12 vuoden jälkeen kokoelma-albumilla Rock ’n’ Roll Music. EP-levyjen tarina saattaisi olla pitempikin, jos tuota samaa kaavaa olisi noudatettu useammin. Varsin usein kaikki neljä biisiä löytyivät pitkäsoitoilta tai sitten oli vain yhdistetty kahden singlen molemmat puolet.

Hieno EP siis. Etukannen kuva on muuten otettu Tukholmassa, lokakuussa 1963.

Harvinaisuus: 0,5 (Record Store Day)
Harvinaisuus: 1,5- (originaali)


Kansien etupuolet


Kannen etupuoli, Record Store Day


Kannen etupuoli, Record Store Day


Takakansi, Record Store Day


Kannen etupuoli, originaali


Takakansi, originaali


1-puoli, originaali
2-puoli, originaali