lauantai 20. joulukuuta 2014

John Lennon: Happy Xmas (War Is Over) / Listen The Snow Is Falling (UK pressing 1972) DEMO

UK 1st pressing 1972, Apple R5970
mothers, stampers: 5LR,2LA
7YCE 21686-1U HAPPY XMAS-PORKY- / 7YCE 21687-1U AND NEW YEAR-PECKO-
Sleeve: Apple glossy

"So this is Christmas…". Posti toi perille jo edellisessä päivityksessä mainitun John Lennonin Happy Xmas (War Is Over)-singlen. Kyseessä ei ole ihan perussingle vaan demo, joka kuitenkin laitettiin jakoon varmaan vasta ihan ensimmäisen julkaisun jälkeen. Ainakin mother/stamper-koodit ovat sellaiset, että todennäköisesti vihreät originaalit painettiin ensin ja sitten vasta näitä demoja. Näinhän se meni monesti The Beatlesin demojen kanssa myös. Ennakkotilaukset ja etukäteiskysyntä olivat sen verran suuria, että demot tulivat vasta myöhemmin. Demo eroaa tavallisesta julkaisusta vain etiketissä olevien lisätekstein. 1-puolella suurehko ”A”-kirjain ja molemmilla puolilla teksti: ”DEMONSTRATION RECORD NOT FOR SALE”. 


Demo ilmestyi UK 1. vihreävinyylistä painoksesta poiketen vain Applen mustalla singlepussilla. Kuten kaupallisissa 1. ja 2. painoksissakin, soittoalueen ulkopuolella on matriisin perässä tekstit: HAPPY XMAS-PORKY- ja AND NEW YEAR-PECKO-. Tässä singlessä on verokoodi KT prässättynä 1-puolelle. Sen täytyy olla ihan viimeisiä kertoja kun verokoodia painettiin. Yleisesti ottaen vain harvassa 70-luvun singlessä tai albumissa oli enää verokoodia.
Vielä pitäisi hankkia se originaali vihreällä vinyylillä ja kuvakannella. Ei ole vaikea tehtävä. Niitä on paljon tarjolla. Saa nähdä riittääkö kiinnostus…

Harvinaisuus: 2


Kansi


1-puoli


1-puoli


1-puoli, KT-verokoodi (K-kirjain näkyy huonosti...)


1-puoli, run-out-groove


2-puoli


2-puoli, run-out-groove